Zo nu en dan wil ik wat informatie plaatsen over de ontwikkeling van Photofacts.nl. Inmiddels is Photofacts ruim een maand 'echt' live. Het eerste bericht is wel al een stuk ouder, maar vooraf had ik mij het doel gesteld om de site echt operationeel te hebben wanneer de nieuwe Canon camera eind augustus aangekondigd zou worden. Vlak voor die datum had ik eindelijk de mogelijkheid reacties te geven op berichten werkend en vond ik Photofacts voltooid genoeg om er bekendheid aan te geven.">
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Statistieken over de eerste maand Photofacts

woensdag 20 september 2006, 20:29 door | 5.365x gelezen | 2 reacties

Zo nu en dan wil ik wat informatie plaatsen over de ontwikkeling van Photofacts.nl. Inmiddels is Photofacts ruim een maand 'echt' live. Het eerste bericht is wel al een stuk ouder, maar vooraf had ik mij het doel gesteld om de site echt operationeel te hebben wanneer de nieuwe Canon camera eind augustus aangekondigd zou worden. Vlak voor die datum had ik eindelijk de mogelijkheid reacties te geven op berichten werkend en vond ik Photofacts voltooid genoeg om er bekendheid aan te geven.

De Canon 400D bleek nog een goede manier om mijn bezoekers te verhogen ook!
Ik had namelijk in een eerder bericht over de Nikon D80 de nieuwe camera van Canon bestempelt als 'Canon 400D'. Google had die pagina geÔndexeerd en dus kwam ik hoog in de zoekresultaten voor dit keyword terecht. Op woensdag (Canon lekte via Canon China) leverde dat 103 bezoekers op en bij de officiŽle aankondiging op donderdag 178 bezoekers.

Desondanks blijkt publiciteit op een andere populaire site de beste manier om veel bezoekers te krijgen. Op maandag 28 augustus werd Photofacts namelijk genoemd in een bericht op Marketingfacts en die dag hadden we daardoor 242 bezoekers..

Niet verrassend is het dan ook dat de meeste bezoekers over de afgelopen maand binnengekomen zijn via Marketingfacts (zoekmachine Google even niet meegerekend). Dutchphotozone.nl, een forum waar ik ook regelmatig rondhang, is goede tweede en op de derde plaats vinden we het weblog van Zoom.nl.

Wat me vooral opvalt is dat er zo weinig reacties geplaatst worden. In totaal pas 16 reacties op alle verhalen (dit is bericht 37). Veel van die reacties zijn dan ook nog van vrienden van me. In eerste instantie moest je ook geregistreerd zijn om een reactie te kunnen plaatsen. Die drempel heb ik echter snel verwijderd. Helaas heeft dat ook weinig resultaat gehad. Graag jullie reactie hierop! knipoog

afbeelding
Google Analytics statistieken over de afgelopen maand

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

2 reacties

 1. DSLR.nl
  DSLR.nl schreef op woensdag 20 september 2006 om 22:50  | reageer

  Een dergelijke site als dit moet groeien. Het bezoekersaantal is nog niet echt hoog, maar je zult zien dat het snel groeit als je als betrouwbaar bestempelt wordt.

  Je bent echt op de goede weg, wij (de nieuwsredactie van DSLR.nl) bezoeken deze site nu al dagelijks en vinden het leuk om te zien hoe we zelf soms achter de feiten aanlopen en omgekeert. (Lekker kijken of een ander ook al het nieuwtje heeft en balen als dat inderdaad zo is)

  Ga zo door vrolijk

  Brian
  DSLR.nl

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op woensdag 20 september 2006 om 23:05  | reageer

  Leuk om te horen dat jullie Photofacts al dagelijks bezoeken, Brian! vrolijk
  DSLR.nl staat ook al tussen mijn favorieten voor een regelmatig bezoekje.

  Ik begrijp dat de site en het aantal bezoekers nog volop moet groeien. Daarom is het natuurlijk wel leuk om zo nu en dan eens de stats te belichten. Een andere site van me bestond afgelopen dinsdag vijf jaar en is vanaf niets gegroeid tot 1.500 bezoekers (30.000 pageviews) per dag. Eens kijken wanneer ik met Photofacts zulke aantallen haal.. knipoog

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Photofacts Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.188 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord