Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Statistieken van Photofacts over oktober 2006

vrijdag 3 november 2006, 20:28 door | 4.758x gelezen | 0 reacties

Regelmatig kijk ik nieuwsgierig naar de statistieken van mijn weblog. Vooral omdat ik nog in de opstartende fase zit (hoelang hoort zo'n fase eigenlijk te duren?) is het leuk om alles scherp in de gaten te houden. Tenminste ik vind dat leuk. Wellicht denken jullie daar heel anders over; daar heb ik een reactie mogelijkheid voor.

Eerder toonde we al de statistieken over de eerste actieve maand van Photofacts. De groei sindsdien is niet onaardig.

De afgelopen maand had Photofacts gemiddeld 221 bezoekers per dag. In totaal zijn er in oktober door 6.870 bezoekers geteld. Onderaan deze pagina is de grafiek van het aantal bezoekers (en paginaweergaven) per dag te bekijken. Zoals je kunt zien zit er een flinke piek op dinsdag 24 oktober 2006.

Deze piek heb ik te danken aan (mijn artikeltjes over) Hollands Next Top Model. Op maandagavond 23 oktober was hiervan namelijk de finale en blijkbaar was dat reden voor veel kijkers om ook eens op internet rond te zoeken over dit onderwerp.

De vooruitzichten voor november zijn daardoor echter wel somber. HNTM is immers afgelopen en het aantal bezoekers dat hierop binnen komt neemt dus met de dag af. Uiteindelijk maakt dat niet zo veel uit, want het gros van die bezoekers zal ook niet de doelgroep van Photofacts geweest zijn. Desondanks leuk om op één dag 1.030 bezoekers te hebben gehad. Waarschijnlijk voorlopig een dagrecord!

Waar komen jullie toch vandaan?
Voornamelijk van Google, blijkt wel. Maar liefst 67% komt zo op Photofacts terecht. 572 bezoekers tikte het adres gewoon direct in (of gebruikte een bookmark) en 500 bezoekers vonden Photofacts via de zoekmachine van Microsoft. Mijn andere site myDiary.nl leverde ook nog eens 329 bezoekers op.

Verschillende fotografie fora waar ik op schrijf brachten tevens bezoekers deze kant op; Dutch Photo Zone, Fotovisie en het Fok Forum brachten gezamelijk 337 bezoekers.

Waar wordt op gezocht?
Ruim 2/3 van de bezoekers vind Photofacts door te Googelen. Het meest gezocht werd er, weinig verrassend, op Hollands Next Top Model. Wel verrassend vond ik de 225 personen die Photofacts ontdekte door te zoeken op Pentax k10d, toch een van de wat kleinere spelers die DSLR land. De Canon 400D was slechts goed voor 144 bezoekers.

Erg nieuwsgierig wordt ik van de 39 bezoekers die binnen kwamen door op mijn volledige naam te zoeken! Waarom wordt ik zo veel gegoogeld? Er zullen toch niet veel andere Elja Trum's zijn op deze aardbol.

Monitor instellingen
Wat ik persoonlijk altijd ook nog leuk vind om te bekijken is de schermresolutie. Vijf procent van de bezoekers werkt bijvoorbeeld nog op een monitor met een resolutie van 800x600 pixels. Komop zeg! We leven niet meer in de jaren negentig. Stel je monitor eens goed in!
Voor deze bezoekers is het scherm niet eens breed genoeg om Photofacts in zijn gehele breedte te bekijken. Lekker gedoe, dat scrollen.

En 21% werkt met een resolutie van 1280x1024. Die hebben zeker mijn artikel over het belang van schermresolutie niet gelezen.

Google Analytics stats over oktober 2006
Google Analytics statistieken over oktober 2006

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Toon alle artikelen binnen Photofacts Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.426 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord