Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Updates Photofacts en de nieuwe computer

zaterdag 3 februari 2007, 15:58 door | 4.692x gelezen | 2 reacties

Zojuist een update doorgevoerd waardoor het onmogelijk is te reageren op artikelen die ouder zijn dan 1 maand. De afgelopen dagen heeft Photofacts namelijk veel last gehad van SPAM. Elke keer werd er dan een onzin reactie met veel links erin geplaatst. Dit gebeurd geautomatiseerd en vooral op de oudere artikelen. Hopelijk heb ik dat hiermee weer een halt toegeroepen en blijft het voor mensen die zich liever niet registreren toch nog mogelijk te reageren.

Overigens had ik vanwege die irritant SPAM berichten van de week ook reeds een mogelijkheid ingebouwd om eenvoudig reacties te verwijderen. Zo wordt Photofacts elke keer wat makkelijker te onderhouden. De volgende stap is een eenvoudig systeem voor mezelf en mijn medebloggers om nieuwe artikelen in te voeren. Momenteel moet ik daarvoor namelijk nog wijzigingen aanbrengen in de database, bestanden uploaden via FTP en een nieuwe bestand aanmaken voor de juiste pagina. Tamelijk omslachtig, dus dat wil ik (zoals al vanaf het begin gepland) gaan onderbrengen in een eenvoudige webinterface.

Ook heb ik vorige week een mySql database aangevraagd voor Photofacts. Momenteel draaien we nog op Access, maar bij veel bezoekers vertraagd daarbij de site aangezien Access maar 1 database actie tegerlijk kan uitvoeren.

Al die updates lopen nu natuurlijk wel wat vertraging op. Gisteren heb ik namelijk mijn nieuwe computer gekregen, dus de komende dagen ben ik nog wel bezig om alles weer op order te krijgen. Pas net ben ik weer zover dat ik weer een artikel kan plaatsen op Photofacts bijvoorbeeld.

Wel ben ik erg blij met de nieuwe machine. Hij's heerlijk snel. Bij een herstart van Photoshop CS3 Beta is deze zelfs binnen 3 seconden volledig geladen. De eerste keer starten duurt overigens nog wel wat langer. Ik heb er nog niet echt mee gewerkt, maar ik verwacht er nu soepeltjes mee te kunnen werken zonder elke keer te hoeven wachten totdat de computer klaar is met een bewerking.
Daarnaast beschik ik nu ook over een fatsoenlijke videokaart. Niet zo goed voor de productiviteit wellicht, want de moderne spelletjes draaien nu wel en eigenlijk is dat best leuk tijdverdrijf. knipoog

Aan Windows Vista moet ik duidelijk nog wennen, nog niet alles werkt zoals ik gewent was. Al zijn de veranderingen met Windows XP niet erg groot. Het ziet er in elk geval allemaal erg strak uit. Ook heb ik al gezien dat ik binnenkort toch maar die tweede S-ATA harddisk bestel. Ik heb mijn foto's gekopieerd naar mijn nieuwe harddisk en toen bleek dat direct 150 gigabytes in te nemen. Zo gaan die 320 gigabytes wel erg snel vol. Bij Informatique zag ik echter al een interessante aanbieding voor 500 Gb.

Screenshot: Photofacts in Vista

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

2 reacties

 1. Derk
  Derk schreef op zaterdag 10 februari 2007 om 16:27  | reageer

  Ha die Elja,

  Eindelijk toch maar Vista? Went vanzelf, en dan ben je XP weer snel vergeten...

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op zaterdag 10 februari 2007 om 17:02  | reageer

  Hoi Derk; eindelijk Vista? Ik heb Vista sinds de eerste week dat het officieel voor particulieren beschikbaar is. vrolijk Mijn oude pc was ook niet goed genoeg om de Beta te draaien overigens.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Photofacts Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.188 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord