Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Vragen en antwoorden over Photofacts Academy

donderdag 3 oktober 2013, 22:57 door | 5.978x gelezen | 3 reacties

Eergisteren introduceerde we Photofacts Academy; de manier om Lightroom expert te worden via online video tutorials. Inmiddels zijn we nog maar 19 inschrijvingen verwijderd van het behalen van ons doel van 250 inschrijvingen! Wel ontvingen we de afgelopen dagen een aantal vragen, die probeer ik in dit artikel te beantwoorden.

Allereerst wil ik jullie graag nog ontzetten bedanken voor al jullie aanmeldingen! Wij hadden echt niet verwacht dat het zo'n storm zou lopen. Binnen 48 uur waren er al 200 aanmeldingen binnen en hoogstwaarschijnlijk halen we dus deze week ons doel nog! Ontzettend bedankt voor jullie geloof in Photofacts Academy en we gaan er absoluut voor zorgen dat jullie er geen spijt van krijgen.

Korting voor nog 250 inschrijvingen


Voor de eerste 250 inschrijvingen op Photofacts Academy hebben we een speciaal introductietarief aangeboden. Het was de bedoeling dat inschrijvingen daarna het reguliere tarief van 69 euro zouden betalen. We hebben echter besloten met nog een tussenvariant te komen:

De volgende 250 inschrijvingen betalen bij voorinschrijving op Photofacts slechts 59 euro in plaats van 69. Dit uiteraard pas nadat we de huidige 250 inschrijvingen gehaald hebben (en ik duik zo het bed in, dus wellicht hebben jullie nog een paar uurtjes extra voordat ik het nieuwe tarief activeer).

Pfa lr5 naar je hand

Vragen en antwoorden


De afgelopen paar dagen heb ik een behoorlijk volle e-mailbox gehad. De meest gestelde vragen heb ik hieronder uitgewerkt. Mocht je zelf nog met vragen zitten dan vind je hier wellicht het antwoord en anders mag je altijd contact opnemen of je vraag in de reacties plaatsen.

Ik heb Lightroom 4, kan ik de lessen volgen?


We werken in de tutorials met de nieuwste versie van Lightroom. Momenteel dus Lightroom 5.2. Het is echter geen enkel probleem als je zelf nog op versie 4 zit. Zo'n 95 procent van de tutorials zul je namelijk prima kunnen gebruiken.

Een klein deel zal de nieuwe functies gebruiken die in Lightroom 5 zitten. In de meeste gevallen zal er dan ook direct bijverteld worden dat dit 'nieuw in Lightroom 5' is. Zelfs met Lightroom 3 zul je nog meer dan voldoende op kunnen steken van de video's, maar dan zul je ook wel snel zien dat een upgrade van Lightroom je geld ook zeker waard zal zijn.

Ik wil graag betalen vanuit BelgiŽ, hoe doe ik dat?


Belgen kunnen betalen met Bancontact / Mistercash. Helaas hebben we hiernaast nog geen ondersteuning voor andere aanbieders. Dit zal in de toekomst waarschijnlijk wel komen, maar daar heb je nu natuurlijk weinig aan.

Wel krijg je bij je aanmelding ook direct de bankgegevens toegestuurd. Je kunt dus ook je betaling gewoon overmaken via het IBAN nummer. Je account wordt dan actief zodra ik de betaling verwerkt heb.

Moet ik telkens op de site zoeken naar nieuwe video's?


We zijn ook nog hard aan het werk aan de Photofacts Academy website, dus nog niet alle geplande functionaliteit is al direct beschikbaar. Binnenkort kun je via 'mijn account' aangegeven of je een e-mail wilt ontvangen zodra er een nieuwe video voor je beschikbaar is.

Die mogelijkheid zullen we standaard aanzetten, zodat je niks kunt missen. Als je ingelogd bent kun je een video na het kijken overigens markeren als 'bekeken'. De site laat je dan na het inloggen ook automatisch alleen de video's zien die jij nog niet bekeken hebt.

De afgelopen dagen is er overigens ook al weer extra functionaliteit bijgekomen. Zo kun je nu ook via 'mijn account' je wachtwoord wijzigen. Wel zo handig, want de automatisch toegewezen wachtwoorden zijn niet ideaal om te onthouden.

Heb ik al Lightroom kennis nodig?


Nee, het is geen enkel probleem als je nog nooit eerder met Lightroom gewerkt hebt. Je kunt gewoon de lessen volgen en zo leren werken met het programma. Het kan natuurlijk geen kwaad als je wel al het een en ander weet; elke Lightroom gebruiker, van veelgebruiker tot beginner zal nuttige tips uit de cursussen weten te halen.

Ik weet al heel veel van Lightroom, zal ik nog wat leren?


Natuurlijk kun je ook dan het nodige bijleren. Wij merken in de praktijk dat veel geoefende gebruikers belangrijke en praktisch aspecten van het programma niet benutten. De kans is zeer groot dat ook jij niet het maximale eruit haalt. Wellicht dat de allereerste cursussen grotendeels bekend terrein voor je zijn, maar we zullen ook gevorderden cursussen bieden waar je ook zeker nog wat zult leren.

Introductie video


Voor wie hem nog niet gezien had; hieronder nogmaals de introductie video door Piet Van den Eynde. Bekijk hem vooral full-screen en in HD kwaliteit.


Meer weten over Photofacts Academy?
Kijk vooral eens op de website!

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

3 reacties

 1. Piet Van den Eynde
  Piet Van den Eynde schreef op vrijdag 4 oktober 2013 om 19:56  | reageer

  Ik heb hier niets aan toe te voegen, behalve het feit dat het geluid van de video nog niet optimaal zat omwille van de gebruikte headset. Daar komt voor de eigenlijke video's verandering in!

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op vrijdag 4 oktober 2013 om 23:16  | reageer

  De 250 inschrijvingen hebben we vandaag behaald.
  Photofacts Academy gaat dus door!

  Schrijf je jezelf nu nog in dan ontvang je 10 euro korting op het standaard tarief dat straks gaat gelden..

 3. Redgy1
  Profiel Redgy1 schreef op woensdag 9 oktober 2013 om 16:14  | reageer

  update naar LR 5? ik zoek om een update van 4 naar 5 te doen maar vind enkel de aanschafmogelijkheid voor de nieuwe LR 5, er moet toch een mogelijkheid zijn om tegen een lagere prijs een update te doen?

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Photofacts Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.190 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord