Actie: 100+ fotografiecursussen + boek - Nu 75 euro voordeel! Word nu lid!
Elja Trum

Canon 24-105mm objectief gesloopt op video

maandag 23 december 2019, 11:30 door | 15.802x gelezen | 18 reacties

Afgelopen zondag schreven we over een Canon 17-85mm objectief die iemand uit elkaar had gehaald en waar hij foto's van gemaakt had. Interessant om te zien en een grappig idee.. Dat moeten we beter kunnen! Afgelopen week sloopte ik een Canon 24-105mm f/4.0 L objectief en maakte hiervan een video opname.

De Canon 24-105mm f/4.0 L IS is een mooi objectief dat nu een jaar of drie op de markt is. De nieuwprijs van dit professioneel en hoogwaardig objectief ligt momenteel op zo'n 900 euro. Niet bepaald een objectief dat je wilt slopen.. Tenzij die toch al kapot is natuurlijk.

Pim van het bedrijf United Studio's liet in een reactie op het eerdere bericht weten dat hij nog wel een Canon L objectief had liggen die gesloopt mocht worden. Hij was zelfs zo vriendelijk om het even langs te komen brengen. Een kans die ik natuurlijk niet voorbij kon laten gaan.

In onderstaande video zien je hoe ik het objectief aan het slopen ben. Dat ging allemaal nog niet eens heel soepel; bij elkaar was ik er dik een uur mee bezig en van ooit weer in elkaar zetten kan onder geen beding sprake zijn.


Leuk om eens te zien uit hoeveel onderdelen zo'n objectief bestaat. Ik moet zeggen dat ik er opvallend weinig glas in vond zitten. Het geheel is wel ingenieus in elkaar gezet.

Zoals aan het einde van de video te zien is heb ik van de resten een handige penhouder gemaakt. Ik moet zeggen dat ik het -als ware fotografie freak- toch wel erg relaxed vind om hier op mijn bureau mijn pennen en een schaartje in een Canon 24-105mm te hebben staan. Ontzettend bedankt, Pim!

Het eindresultaat; een prijzige pennenhouder

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 23 december 2019.
De eerste publicatiedatum is zaterdag 18 oktober 2008, 21:50.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

18 reacties

 1. Erik
  Erik schreef op zaterdag 18 oktober 2008 om 22:24

  Een lens van € 900= uit elkaar halen en het dan gebruiken als penhouder???
  Als jullie van gekkigheid niet weten wat je met dat geld moet doen, dan wil ik je mijn bankrekeningnummer wel doorgeven hoor, kun je ongelimiteerd storten!!!!

 2. Mattijs
  Profiel Mattijs schreef op zaterdag 18 oktober 2008 om 22:25

  Er zitten wel verdomd veel ringetjes in zo'n lens zeg! en idd weinig glas. Eigenlijk betaal je voor wat metaal en lucht knipoog

 3. Serge
  Profiel Serge schreef op zaterdag 18 oktober 2008 om 22:30

  Kon het objectief dan niet meer hersteld worden?

  Wel een coole penhouder vrolijk

 4. EdC
  Profiel EdC schreef op zaterdag 18 oktober 2008 om 22:32

  Elja, nu nog een defecte 70-200 slopen. Dan kun je ook linialen een plaats geven!

  En ik zie het al, voor een filmpje heb je geen 5DmkII nodig. Je kunt met dit equipment over een maand mooi filmen hoe je met die camera kunt filmen.


Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Photofacts Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.661 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord