Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Adobe's verbeterde Content-Aware Fill binnenkort beschikbaar in Photoshop

woensdag 2 oktober 2019, 22:11 door | 3.107x gelezen | 0 reacties

Adobe brengt een aantal grote verbeteringen aan in de Content-Aware Fill (Vullen-Inhoud behouden) tool in Photoshop.

In een voorproefje van een update die binnenkort verschijnt, laat Photoshop's Product Manager Meredith Stotzner zien hoe een komende versie van het hulpprogramma het nog gemakkelijker maakt om realistische resultaten te krijgen met dit toch al krachtige vulprogramma.


Content-Aware Fill is al een krachtige functie die ongeveer 50% van de tijd goed werkt. Maar het gaat nu zelfs nog wat intelligenter worden.

In de toekomst zul je, wanneer je Content-Aware Fill opent vanuit het menu Bewerken, in plaats van de automatische versie (die beschikbaar is onder de Fill -opties) zien dat Adobe een sectie met de naam Sampling Area Options heeft toegevoegd met twee nieuwe opties: Auto en aangepast.

Nieuwe content aware fill photoshop


De huidige versie van Content-Aware Fill gebruikt de optie Rechthoekig, waardoor een vakje rondom de selectie wordt geplaatst, dat je vervolgens naar behoefte kunt maskeren om ervoor te zorgen dat het het juiste gebied voor je vulling wordt bemonsterd. Dit handmatige proces werkt, maar het kan erg lastig zijn.

De optie Auto gebruikt de Sensei AI van Adobe om het werk voor je te doen door de beeldinhoud te analyseren en te bepalen welke locaties het beste overeenkomen met de pixels die direct aan de selectie grenzen. Het verschil in resultaten tussen Rechthoekig Inhoudsbewust Fill en Auto Content-Aware Fill enorm.

Custom begint ondertussen met een lege lei, waardoor je volledige controle hebt over het bemonsteringsgebied. Je selecteert alleen de pixels die je voor de vulling wilt gebruiken, in plaats van een selectie die automatisch door Photoshop is gemaakt, te wijzigen.

Bekijk bovenstaande video om de verbeterde Content-Aware Tool in actie te zien. Adobe heeft niet onthuld wanneer de functie precies wordt opgenomen, behalve dat het "binnenkort" zal zijn, maar op basis van de openingstitel van de video lijkt het erop dat deze verbeteringen voor het einde van het jaar volledig in Photoshop zullen zijn ingebakken.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Photoshop Tips

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.189 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord