Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

'Color adaptation' gebruiken om Content Aware Fill te verbeteren

woensdag 1 januari 2020, 15:30 door | 3.691x gelezen | 2 reacties

Meredith Stotzner laat in onderstaand filmpje zien hoe je Photoshop's 'Content-Aware-Fill' (Vullen Inhoud Behouden) gereedschap nauwkeuriger kunt maken met behulp van de instelling 'Kleuraanpassing' of 'Color Adaptation'.


Het Content Aware Fill-gereedschap van Photoshop lijkt redelijk eenvoudig, maar een recente tutorial die door Adobe werd gedeeld, toont een slimme kleine truc die kan leiden tot nauwkeuriger bewerkingen.

De tutorial laat zien hoe het veranderen van de standaardinstelling 'Kleuraanpassing' in de Content Aware Fill-werkruimte kan resulteren in veel nauwkeurigere vullingen bij het werken met afbeeldingen met bijvoorbeeld verlopen erin.

Zoals Meredith Stotznere van Adobe uitlegt, regelt deze instelling de helderheid en het contrast van het gevulde gebied zodat deze beter overeenkomen met de omgeving wanneer de standaardinstelling een te ruwe bewerking is. Standaard staat de instelling aan, maar niet op de hoogste sterkte.

Kleuraanpassing content aware tool photoshop


Om de functie te verbeteren, biedt Photoshop een instelling "Hoog" en "Zeer hoog" voor vloeiendere overgangen, evenals een instelling "Geen" voor wanneer je werkt met harde randen met overlappende kleuren.

Het is een kleine wijziging, maar deze kan wel leiden tot veel aangenamere bewerkingen wanneer je objecten uit een afbeelding moet verwijderen.


Meer weten over Photoshop fotobewerking?


Bij Photofacts Academy, onze online leeromgeving voor fotografen, hebben we diverse cursussen over Adobe Photoshop. Zoals bijvoorbeeld Photoshop voor Beginners, Photoshop voor Fotografen, Photoshop voor Gevorderden en Photoshop Lagen.

Je kunt deze cursussen twee weken lang volgen met een gratis proeflidmaatschap.

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

2 reacties

  1. Rob ijsselstein
    Rob ijsselstein schreef op dinsdag 7 januari 2020 om 11:52  | reageer

    Interssant. Waarom staat dat niet standaard op de hoogste instelling? Kan dat ook. Afdeling zijn?

  2. Michelle Peeters
    Profiel Michelle Peeters schreef op dinsdag 7 januari 2020 om 12:20  | reageer

    @Rob: je wil hem niet altijd op de hoogste instelling hebben. Je gebruikt "geen" bijvoorbeeld wanneer je werkt met harde randen met overlappende kleuren.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Photoshop Tips

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.060 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord