Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Nando Harmsen

De nieuwe updates van Photoshop 2020

dinsdag 10 maart 2020, 15:30 door | 3.977x gelezen | 0 reacties

De echte grote updates brengt Adobe altijd in het najaar uit, tijdens het Adobe MAX event. Er veel veranderingen zijn er dan ook nu niet aan te kondigen, op twee na. Vullen met behoud van inhoud, en het vage lens filter.Vullen met behoud van inhoud had al een grote update gekregen in het najaar van 2019. Deze wijzigingen zijn al eerder aangekondigd in deze video op Photofacts Academy. Adobe heeft echter een kleine maar erg fijne aanpassing gedaan: de knop toepassen.

Nando vullenmetbehoudvaninhoudVoorheen moest je per object dat je verwijderen het vullen met behoud van inhoud (content aware fill) venster openen. Had je meerdere dingen in je foto die je wilde veranderen, kostte dat nogal wat handelingen.

Maar nu is er de knop toepassen, zodat je wijziging toegepast wordt in het venster en je direct verder kunt gaan met een volgend object verwijderen. Deze aanpassing is misschien klein, maar versnelt zeker je workflow.

De tweede update aan het programma dat het vermelden waard is, betreft het filter vage lens (lens blur). Met dit filter kun je onscherpte in je foto toevoegen, zodat het lijkt alsof je een kleine scherptediepte gebruikt.

Nando vage lens filterHet effect ziet er nu nog realistischer uit. Als het ware is de bokeh die Photoshop toevoegt mooier en realistischer geworden. Bovendien maakt het programma nu volledig gebruik van je grafische kaart, waardoor dit filter nu sneller en efficiŽnter toegepast kan worden.

Er zijn nog enkele andere aanpassingen die heel klein en specifiek zijn. Een daarvan is de donkere modus bij Apple gebruikers, dat met Catalina geÔntroduceerd is, en enkel verbeteringen voor gebruikers van een iPad.

Voor meer informatie kun je naar de website https://theblog.adobe.com/happy-birthday-photoshop/ gaan.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Nando Harmsen

Over de auteur

Nando Harmsen fotografeert al meer dan 40 jaar. Zijn specialisme ligt bij bruidsreportages en landschapsfotografie. Daarnaast geeft Nando lezingen, workshops, masterclasses, fotoreizen, en maakt regelmatig reviews van nieuwe en leuke apparatuur.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Photoshop Tips

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.462 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord