Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Op realistische wijze gaten opvullen in je foto

zaterdag 7 september 2019, 15:30 door | 7.143x gelezen | 3 reacties

Soms moet je weleens een afbeelding rechtzetten om te voorkomen dat de zee leegloopt... En dan verschijnen er gaten in je afbeelding, nadat je de horizon hebt rechtgezet. Met het Vulgereedschap in Photoshop kun je op intelligente wijze mooie resultaten bereiken om deze gaten op te vullen.

Vullen inhoud behouden


Begin met het maken van een selectie van het gebied dat ingevuld moet worden (zoals de witruimten die verschenen toen ik deze foto rechtzette. Witplekken ontstaan ook bij het samenstellen van een panorama. Ik klikte erop met het gereedschap Snelle selectie (W) om ze gemakkelijk te selecteren), ga dan naar het menu Bewerken en kies Vullen.

Vullen inhoud behouden 2


Wanneer het dialoogvenster Vullen verschijnt, kies je, als dat nog niet is geselecteerd, uit het snelmenu Inhoud behouden. Wanneer je op OK klikt, in plaats van het slechts te vullen met wit of zwart. Het levert meestal een vrij goed resultaat op (zoals in de inzet hierboven).

Vullen inhoud behouden 3


Wanneer dit echter niet het geval is, lijkt het nergens op en ziet het er verschrikkelijk uit. Dan hoef je het alleen maar ongedaan te maken (Command-Z of pc: Ctrl-Z) en moet je een andere manier vinden om die gebieden handmatig te vullen, meestal met behulp van het gereedschap Kloonstempel.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

3 reacties

 1. Bert van Herk
  Bert van Herk schreef op woensdag 11 september 2019 om 14:39  | reageer

  dat kan in lightroom sneller , als je een foto geplaats hebt ga dan naar de rechterkant en klik op transformatie , id de dropdown zie je upright druk op een van de 4 knoppen en ja kan de foto verdraaien naar hartelust. zet een vinkje bij uitsnijden behouden, en je hebt een perfecte foto. ben je in het bezit van fotobewerking toetsenbord loupedeck dan heb je nog meer mogelijkheden. Michelle ik zou zeggen probeer loopdeck maar eens dan kan je de kleuren nog fijner afstemmen, ik kan niet meer zonder.

 2. Chris schults
  Chris schults schreef op donderdag 12 september 2019 om 11:12  | reageer

  Paintshop pro kent ook een gemakkelijker manier.

 3. gast schreef op donderdag 12 september 2019 om 14:31  | reageer

  Photoshop kloonstempel binnen een paar tellen is het klaar.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Photoshop Tips

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.122 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord