Michelle Peeters

Photoshop automatisch je foto laten herstellen

donderdag 8 november 2018, 15:51 door | 5.700x gelezen | 0 reacties

Er zijn een paar verschillende automatische correcties die Photoshop kan uitvoeren en elk daarvan levert een ander resultaat op. Je zou er dus een aantal kunnen proberen om te zien welke er het beste voor een bepaalde foto uitziet.

Ten eerste zou ik Automatische tinten uitproberen: in het menu Afbeelding selecteer je Automatische tinten en kijk je hoe dat eruit ziet. Als het er niet goed uitziet, druk je op Cmd-Z (pc: Ctrl-Z), waarmee je de automatische correctie ongedaan maakt.

Dirk frimout auto edit photoshop


Probeer je in datzelfde menu Autocontrast (die meer gericht is op het toevoegen van contrast, dat is misschien net wat je foto nodig heeft). Als ook dat er niet goed genoeg uitziet, maak je dit ook weer ongedaan en probeer je de volgende, Automatische kleuren.

Als deze allemaal niet het gewenste resultaat opleveren, ga je in het menu Filter naar Camera Raw-filter. Wanneer het venster Camera Raw-filter verschijnt, klik je op de knop Automatisch (die lijkt meer op een link dan op een knop en bevindt zich onder de schuifregelaars van de witbalans).

Als je foto nu te licht lijkt (zoals soms het geval is met deze automatische correctie in Camera Raw), versleep je de schuifregelaar Belichting een beetje totdat je het er goed uit vindt zien.

Photoshop voor beginners


Wil je meer weten over Photoshop en er zelf flink mee aan de slag? Dan is onze cursus Photoshop voor Beginners een ideaal startpunt.

Photoshop voor Beginners wordt gegeven door expert Johan Elzenga. Johan is prijswinnend reis- en wildlifefotograaf die diverse boeken over fotografie en nabewerking heeft geschreven, waaronder een Photoshop CC boek dat in april dit jaar uitgekomen is. Ook geeft Johan op verschillende vakopleidingen voor fotografen les in onder andere Photoshop.

Zijn expertise zie je terug in zijn heldere rustige uitleg van wat op het eerste oog complexe materie is. Zo ontdek je in deze cursus hoe je selecties kunt maken en je ontdekt hoe je lagen, maskers en laagstijlen kunt gebruiken om je foto's professioneel te bewerken.


Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Photoshop Tips

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.922 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord