Mis het niet: VIP lidmaatschap met 50 euro korting. Meer info of direct aanmelden
Michelle Peeters

Photoshop automatisch je foto laten herstellen

donderdag 8 november 2018, 15:51 door | 5.152x gelezen | 0 reacties

Er zijn een paar verschillende automatische correcties die Photoshop kan uitvoeren en elk daarvan levert een ander resultaat op. Je zou er dus een aantal kunnen proberen om te zien welke er het beste voor een bepaalde foto uitziet.

Ten eerste zou ik Automatische tinten uitproberen: in het menu Afbeelding selecteer je Automatische tinten en kijk je hoe dat eruit ziet. Als het er niet goed uitziet, druk je op Cmd-Z (pc: Ctrl-Z), waarmee je de automatische correctie ongedaan maakt.

Dirk frimout auto edit photoshop


Probeer je in datzelfde menu Autocontrast (die meer gericht is op het toevoegen van contrast, dat is misschien net wat je foto nodig heeft). Als ook dat er niet goed genoeg uitziet, maak je dit ook weer ongedaan en probeer je de volgende, Automatische kleuren.

Als deze allemaal niet het gewenste resultaat opleveren, ga je in het menu Filter naar Camera Raw-filter. Wanneer het venster Camera Raw-filter verschijnt, klik je op de knop Automatisch (die lijkt meer op een link dan op een knop en bevindt zich onder de schuifregelaars van de witbalans).

Als je foto nu te licht lijkt (zoals soms het geval is met deze automatische correctie in Camera Raw), versleep je de schuifregelaar Belichting een beetje totdat je het er goed uit vindt zien.

Photoshop voor beginners


Wil je meer weten over Photoshop en er zelf flink mee aan de slag? Dan is onze cursus Photoshop voor Beginners een ideaal startpunt.

Photoshop voor Beginners wordt gegeven door expert Johan Elzenga. Johan is prijswinnend reis- en wildlifefotograaf die diverse boeken over fotografie en nabewerking heeft geschreven, waaronder een Photoshop CC boek dat in april dit jaar uitgekomen is. Ook geeft Johan op verschillende vakopleidingen voor fotografen les in onder andere Photoshop.

Zijn expertise zie je terug in zijn heldere rustige uitleg van wat op het eerste oog complexe materie is. Zo ontdek je in deze cursus hoe je selecties kunt maken en je ontdekt hoe je lagen, maskers en laagstijlen kunt gebruiken om je foto's professioneel te bewerken.


Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

GRATIS E-BOEK

25 Tips voor Fotografen

Praktische tips over apparatuur, camera-instellingen, compositie, nabewerking en flitsen. Je ontdekt:

Wat de beste camera is om mee te fotograferen

Hoe je de juiste belichting instelt, ook als je camera het even niet meer weet.

Een tip die ervoor zorgt dat jouw foto's direct aanspreken, zonder ingewikkelde techniek.

ebook: 25 Tips voor Fotografen

Gratis e-boek: 25 Tips voor Fotografen.

Maak indruk met jouw foto's!

Ontvang kosteloos wekelijks fotografietips en direct mijn e-boek met 25 tips voor betere foto's.

ebook: 25 Tips voor Fotografen
Je naam Je e-mailadres

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Photoshop Tips

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.377 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord