Elja Trum

Photoshop komt nu ook met lucht-vervang optie

zaterdag 26 september 2020, 14:41 door | 3.243x gelezen | 5 reacties

Luminar had het al een tijdje, maar nu komt het ook naar Photoshop: razendsnel automatisch luchten vervangen met behulp van kunstmatige intelligentie. En Adobe lijkt het goed geregeld te hebben.

Zo kan bijvoorbeeld ook automatisch de kleurtint van je voorgrond aangepast worden aan de nieuwe lucht. Dat scheelt je ook weer extra nabewerkingstijd. Bovendien kun je achteraf alles naar wens aanpassen doordat Photoshop alle bewerkingen beschikbaar maakt in verschillende lagen.
101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

5 reacties

 1. ries
  ries schreef op dinsdag 29 september 2020 om 12:49

  en wanneer komt die lucht vervang tool?

 2. Mieke
  Mieke schreef op dinsdag 29 september 2020 om 12:58

  Zojuist deze mail ontvangen en natuurlijk meteen gaan proberen om de lucht te vervangen. Helaas zonder resultaat. Die functie heb ik (nog) niet in Ps. Ik heb een maandelijks abonnement dus eigenlijk zou ik toch de laatste nieuwtjes moeten hebben. Enig idee hoe dat kan? Alvast bedankt voor het antwoord.

 3. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 29 september 2020 om 15:10

  Sorry, ik had wat duidelijker moeten zijn. vrolijk
  Adobe heeft de functie aangekondigd als iets wat gaat komen. Het is er dus nog niet. Ik denk een kwestie van 1 of 2 maanden geduld nog.

 4. gast schreef op dinsdag 29 september 2020 om 19:24

  26 oktober komt het. Als je goed aan het eind fan de demo luisterd.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Photoshop Tips

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.327 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord