Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting ťn inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Marit Hilarius

Photoshop voor beginners #13 - Vormen

dinsdag 3 oktober 2017, 13:23 door | 7.963x gelezen | 12 reacties

In deze video laat ik je zien hoe je kunt werken met de vormen in Photoshop, zoals het vierkant en de cirkel. Het is geen heel spannend onderwerp, maar kan wel super handig zijn.


Heb je mijn vorige video uit deze cursus al bekeken over de type tool? Of bekijk mijn eerste video uit deze reeks over werkbalken, uitsnijden en afbeeldingsgrootte.

Cursus Photoshop voor Gevorderden

Meer weten over geavanceerde bewerkingen in Photoshop? Ik denk dat mijn cursus Photoshop voor Gevorderden bij Photofacts Academy een hele mooie aanvulling van je kennis kan zijn en je volop zal inspireren om zelf het maximale uit je foto's te halen.

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 3 oktober 2017.
De eerste publicatiedatum is zaterdag 22 april 2017, 14:41.
Marit Hilarius

Over de auteur

Marit Hilarius is een fotografe die gespecialiseerd is in geavanceerde Photoshop bewerkingen. Ze heeft de basisopleiding van de FotoAcademie in Amsterdam afgerond. Haar stijl kenmerkt zich door de sprookjesachtige sfeer die ze in haar foto's creŽert.

12 reacties

 1. Ron
  Ron schreef op dinsdag 25 april 2017 om 13:40  | reageer

  Wat ik mis is een voorbeeld van een mogelijke toepassing voor fotografie...

 2. Marit Hilarius
  Profiel Marit Hilarius schreef op dinsdag 25 april 2017 om 17:58  | reageer

  Hoi Ron, dat snap ik, maar die was er helaas niet, haha. Ik geloof niet dat je binnen de fotografie de vormen nuttig kunt gebruiken.

 3. gast schreef op dinsdag 25 april 2017 om 21:23  | reageer

  Waarom dan deze video?

 4. Marit Hilarius
  Profiel Marit Hilarius schreef op dinsdag 25 april 2017 om 22:00  | reageer

  Omdat ik alle onderdelen, functies en tools in Photoshop uitleg. Daar is de vormen er een van. Bij design is het bijvoorbeeld wel een erg nuttige tool.

 5. Donald Willemsen
  Profiel Donald Willemsen schreef op dinsdag 25 april 2017 om 22:18  | reageer

  Als je het een saai onderdeel vindt, wil dat nog niet zeggen dat je het dan ook nog eens op een saaie (verveeld overkomend) manier moet brengen. Daarmee toon je weinig respect voor hen die er wat van willen leren. Een beetje meer enthousiasme mag je wel aan de dag leggen. Andere onderdelen brengen je ook op een enthousiaste manier.

 6. Marit Hilarius
  Profiel Marit Hilarius schreef op dinsdag 25 april 2017 om 23:07  | reageer

  Jammer dat je deze video verveeld vind overkomen! Dat was niet mijn intentie.

  Ik geef eerlijk toe dat het nut er voor fotografen niet echt is, maar de manier van uitleggen is hetzelfde als in elke andere video. Persoonlijk vind ik het niet verveeld overkomen en ik heb hier net zo mijn best op gedaan als alle andere video's!

 7. gast schreef op woensdag 26 april 2017 om 08:55  | reageer

  Ik dacht dat deze site bedoeld is voor fotografen. Of heet hij inmiddels designfacts?

 8. Marit Hilarius
  Profiel Marit Hilarius schreef op woensdag 26 april 2017 om 10:09  | reageer

  Ik leg alle onderdelen van Photoshop uit, een programma wat gebruikt wordt door fotografen. Dat sommige onderdelen daar minder nuttig bij zijn voor jou of sommige andere fotografen, tsja, dat hoort erbij. Ik wil graag het hele programma uitleggen zodat iedereen weet waar elke functie voor dient. Anders kun je je altijd afvragen waar toch die vormen tool voor zou kunnen dienen. Nu weet je het in elk geval en kun je hem met rust laten knipoog

  Ik vind de discussie inmiddels totaal niet relevant meer en daarbij ook cynisch van toon. Dat vind ik jammer, dus ik ga er nu niet meer verder op in.

  Ik hoop dat er genoeg mensen zijn die er wel iets aan hebben gehad vrolijk Zo niet, wie weet spreekt de volgende video je wel weer aan!

 9. Ron
  Ron schreef op woensdag 26 april 2017 om 10:36  | reageer

  De toon is inderdaad cynisch geworden. Dat had ik niet verwacht. Complimenten voor je werk Marit en ik zou zeggen "Keep calm and carry on".

 10. Donald Willemsen
  Profiel Donald Willemsen schreef op woensdag 26 april 2017 om 11:23  | reageer

  @Marit, ik vind, dat je gelijk hebt wat het cynisme betreft. Ik was juist tevreden met de voorgaande video's waarin je telkens een onderdeel uitlegt. Ga daar ook mee door. Jouw streven is om alles over PS uit te leggen en ook daarin geef ik je gelijk. Ik vond het alleen jammer dat je voor mijn gevoel wat minder enthousiast overkwam bij de behandeling van het vormgeversschap. Er zit heel wat grafische vormgeving in PS en als fotograaf heb je daar minder aan. Hoewel......, ook als fotograaf kun je soms wel wat hebben aan die grafische onderdelen. Zelf kaartjes maken voor de feestdagen, communiefeesten, verjaardagen, huwelijken, visitekaartjes enz. met als basis een foto. Het is maar een idee 😊

 11. Peter Kamps
  Peter Kamps schreef op vrijdag 28 april 2017 om 17:11  | reageer

  Cynisme? Omdat iemand zeer terecht vraagt waarom een video die nutteloos is voor fotografen op deze site geplaatst wordt? Kritisch? Ja. En terecht.

 12. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op vrijdag 28 april 2017 om 19:59  | reageer

  @Peter; cynisme is nooit nodig. Iedereen kan gewoon vriendelijk blijven. Als de type-tool je niet interesseert sla je het artikel gewoon over.

  Vrijwel elke fotograaf wordt wel eens gevraagd om van de foto een kaart of uitnodiging te maken. Ook voor een kaft van een fotoboek kan dit erg nuttig zijn.

  Marit heeft dus gewoon weer een leerzame en interessante video gemaakt die absoluut ook voor fotografen nuttig is.

  Ben je het daar niet mee eens, prima. Je kunt dat altijd op een vriendelijke wijze laten weten. Marit stopt veel tijd en moeite in haar video's en dat waardeer ik persoonlijk heel erg. Als jij dat niet doet, skip gerust haar artikelen of wat mij betreft geheel Photofacts. Niemand dwingt je om hier artikelen te lezen. vrolijk

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Toon alle artikelen binnen Photoshop Tips

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.156 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord