Frank Doorhof

Het belang van uitdrukkingen in je foto's

donderdag 6 oktober 2016, 20:20 door | 3,615x gelezen | 0 reacties

Een van de belangrijkste dingen voor mij tijdens een fotoshoot is zonder twijfel uitdrukking. Daar bedoel ik niet mee dat je model altijd moet schreeuwen, huilen of springen.

Roosmarijn 0395g


Een uitdrukking kan zoveel meer zijn. Zelfs als je de helft van het gezicht van een model weg zou halen, zou het model nog uitdrukkingen moeten kunnen geven met alleen haar ogen.

In alle eerlijkheid, een fotoshoot met een knap meisje voor een achtergrond is bijna altijd makkelijk, maar een 'oke'-foto naar een WOW-foto maken is veel moeilijker, en dat gebeurt niet vanzelf.

Roosmarijn 0945


Ik ken ook bijna geen modellen die een topprestatie geven als de fotograaf niks zegt. Er zullen vast wel goede foto's tussen zitten, maar je krijgt dan niet die foto die je graag had willen hebben.

Probeer de volgende keer dat je een fotoshoot hebt, ervoor te zorgen dat je model op een punt komt dat het allemaal gewoon stroomt. Zet muziek aan, blijf praten, help je model en maak plezier. Dat laatste is misschien wel het belangrijkste van allemaal, want als iedereen plezier heeft en op zijn gemak is dan volgt de rest vanzelf.

Roosmarijn 1013


Frank Doorhof

Over de auteur

Frank Doorhof blogt dagelijks in het Engels op zijn website en geeft wekelijks workshops model fotografie in zijn studio in Emmeloord, maar ook op locatie in binnen en buitenland. Van beginners tot gevorderde, iedereen kan bij Frank terecht. Ook voor specifieke 1 op 1 workshops, of maatwerk voor groepen.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Portretfotografie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door

CameraTools

Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

47.900 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

47.900 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.