Black Friday   Korting + gratis boek (55 euro voordeel!) Meer info of direct lid worden.
Elja Trum

Mooi portretlicht op de grond

donderdag 4 juli 2019, 21:12 door | 2.874x gelezen | 0 reacties

Portretfotografie gaat voor een groot deel om het vinden van het mooiste licht. Dat licht moet precies goed op je model vallen. Tijdens een shoot vandaag met Michelle zocht ik ook mooi licht voor in een portretfoto en dat vond ik op de grond.

Michelle

f/5, 1/20s, 100 ISO @ 100mm

Als ik zoek naar mooi licht, dan zoek ik vooral naar mooie schaduwen. Ik houd ervan als het hoofdlicht voornamelijk van één zijde op het model valt. De schaduw die je dan krijgt zorgt voor een mooi diepte effect in je beeld.

De bosgrond in deze foto hielp hier goed in mee. Het indirecte licht van boven (ik had het directe zonlicht geblokkeerd met een op dat moment verder ongebruikte softbox) valt mooi op het model en de donkere ondergrond zorgt er voor dat er weinig licht terug kaatst naar boven.

Hierdoor ontstaat een mooie schaduw aan de ene kant die vorm en diepte aan je onderwerp geeft. Helemaal geen gek idee dus om je model bij een volgende shoot eens op de grond te laten liggen.


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Portretfotografie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.704 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

52.704 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.