Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Portretfotografie tip: Haal je flitser van je camera

donderdag 11 februari 2021, 21:12 door | 3.347x gelezen | 0 reacties

Het beste resultaat met een flitser krijg je wanneer je hem van de camera haalt. Je kunt de richting van het licht dan volledig controleren. Eigenlijk creŽer je door de flitser van de camera te halen een soort studio omgeving op locatie, met volledige controle over het eindresultaat.

Erika

Erika - f/3.2, 1/30s, 400 ISO @ 40mm

Het werkt vaak erg goed om van het flitslicht je hoofdlicht te maken en het aanwezige licht te gebruiken als invullicht om harde schaduwen te voorkomen.

Bij bovenstaande foto heb ik een flitser in het (vervalen) wc-hokje geplaatst om extra licht vanuit dit hokje op het model te laten vallen. Hierdoor is het licht uit dit hokje een stuk feller dan bij de andere hokjes en legt het de aandacht extra op het model.

Wanneer je jouw flitser van de camera haalt heb je een ontsteker nodig die doorgeeft aan de flitser wanneer hij zijn werk moet doen.

Sommige flitsers kunnen de ingebouwde flitser van de camera als ontsteking gebruiken, maar losse radiografische ontstekers (triggers) zijn al te koop vanaf een paar tientjes.


Deze tip om betere portretfoto's te maken is ťťn van de 101 tips uit mijn boek over portretfotografie. Wil je de andere 100 tips ook lezen? Bestel dan mijn boek De Portretbijbel.

Ľ Bestel De Portretbijbel
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Portretfotografie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.060 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord