Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Portretten schieten met een drone

dinsdag 18 juli 2017, 20:02 door | 4.785x gelezen | 5 reacties

Sinds een paar maanden heb ik een DJI Mavic Pro, voornamelijk voor het schieten van video's voor Photofacts Academy. Zo'n drone kan echter ook gebruikt worden om foto's te schieten. Je kunt er zelfs portretten mee fotograferen. Erg leuk voor een bijzonder perspectief.

Sarah


De kwaliteit van de camera op de Mavic is voor video prima, maar helaas vind ik hem voor fotografie niet heel erg goed. Ongeveer vergelijkbaar met wat je met een smartphone kunt bereiken.

In mijn voorbeeld hierboven was het contrast tussen het donkere water en de lichte huid van het model wat te groot. Ik had iets meer moeten onderbelichten om een goed beeld te krijgen.

De meest voor de hand liggende manier om portretten te schieten met een drone is recht van boven. Je kunt je model dan op de grond laten liggen (of in het water, zoals ik gedaan heb).

Hoewel ik deze foto dus nog niet perfect vind, ben ik wel erg blij met het ongebruikelijke perspectief en de mogelijkheden die een drone biedt. Dit ga ik in de toekomst zeker vaker gebruiken.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

5 reacties

 1. Eugene
  Eugene schreef op woensdag 19 juli 2017 om 01:06  | reageer

  Een polarisatiefilter ervoor (prutsen met tape) of de DJI Portrait aanschaffen? Recht op water fotograferen met een videocamera lijkt me geen goed idee. Dit ivm alle schitteringen. Dit fotoproject is zeker iets om technisch verder door te ontwikkelen met een aangepaste drone. Erg leuk.

 2. Jo Buets
  Jo Buets schreef op woensdag 19 juli 2017 om 11:07  | reageer

  "Een polarisatiefilter ervoor (prutsen met tape)"
  Hoe wordt dan het pol-filter op afstand verdraaid ?

 3. Damien Franscoise
  Profiel  Damien Franscoise schreef op donderdag 20 juli 2017 om 20:38  | reageer

  Fotografeer je wel in Raw? Dan is er echt nog behoorlijk wat uit te halen vind ik. Mij valt de kwaliteit in ieder geval zeker niet tegen.

 4. Eugene
  Eugene schreef op zaterdag 22 juli 2017 om 18:35  | reageer

  @Jo. De drone laten draaien? In ieder geval zijn er genoeg modellen die graag in het water willen drijven vanwege het warme weer. Volgende shoot met 7 modellen? Hoe het technisch moet blijft een puzzel met deze beperkende middelen. Ongebruikelijk wordt het zeker dus ... lol voor degene die zich eraan waagt.

 5. Wim Hendriks
  Wim Hendriks schreef op maandag 24 juli 2017 om 00:01  | reageer

  Tja Drone fotograferen vraagt een behoorlijke discipline,geen polo. maar een grijsfilter dat is de beste oplossing,of op een stand zetten en hoop een "Lucy shot" te bewerkstellen.ik houd het meer op filmen.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Portretfotografie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.122 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord