Ontdek hoe je betere foto's kunt maken. Probeer 14 dagen gratis onze online fotografie cursussen.
Elja Trum

Portrettip: let op het haar

donderdag 20 december 2018, 22:22 door | 2,421x gelezen | 2 reacties

Wanneer je portretfoto's maakt is het slim om even wat extra aandacht te besteden aan het haar van je model. Hoe dat haar zit kan namelijk veel uitmaken voor het eindresultaat. Dat laat ik ook zien in deze video.


Dit is trouwens een video uit de cursus Portrettips op Photofacts Academy. In deze cursus geef ik tientallen korte praktische tips over hoe je betere portretfoto's kunt maken.

Ook als je geen lid bent van Photofacts Academy kun je deze cursus gratis kijken met een 14 dagen proeflidmaatschap. Klik dan op: gratis proberen
Zonder kosten en zonder verplichtingen 14 dagen lang alle cursussen van Photofacts Academy bekijken.


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn gloednieuwe boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

2 reacties

  1. incipio16
    Profiel incipio16 schreef op maandag 31 december 2018 om 19:36

    Nuttige tips, Elja. Ik zag alleen bij het resultaat op de foto's, dat het beter is om het reflectiescherm op deze manier niet door het model vast te laten houden. Het reflectiescherm is dan zichtbaar in de ogen.

  2. Elja Trum
    Profiel  Elja Trum schreef op maandag 31 december 2018 om 19:46

    @Incipio16; Lichtbronnen (waar het reflectiescherm in dit geval ook toe dient) zijn vrijwel altijd goed zichtbaar in de ogen. Persoonlijk vind ik het niet storend hier, maar je moet inderdaad iets anders bedenken als je dit niet wilt zien (of flink Photoshoppen knipoog).

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Portretfotografie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door

CameraTools

Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

55.881 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

55.881 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.