Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Canvasfoto van Top-canvasfoto

zondag 11 juli 2010, 23:59 door | 16.161x gelezen | 18 reacties

Al een aantal maanden hebben we Top-canvasfoto als sponsor op Photofacts. Ik ontving van hun een code op gratis een canvasfoto te bestellen. Die was al die maanden blijven liggen, omdat ik niet wist welke foto ik zou gaan afdrukken. Tot voorkort. Kan ik eindelijk eens bekijken of de kwaliteit van de afdrukken het aanraden waard zijn!

Goedkoop zijn de afdrukken in elk geval wel. Mijn 60 bij 40 centimeter afdruk zou normaal slechts 22 euro kosten. En er worden ook geen verzendkosten gerekend! Nu heb ik pas één keer eerder een canvasafdruk gemaakt en dat was destijds toch nog wel wat duurder.

Bestelproces
Het bestellen van de canvasafdruk is in elk geval erg eenvoudig. In een kort en bondig proces van vier stappen regel je een bestelling. Je hoeft geen account aan te maken; upload je foto, kies type, maat en uitsnede, geef het afleveradres op en betaal de bestelling. Best prettig. Het uploaden duurde een paar minuten, maar de rest van het proces was in no-time doorlopen.

Type en uitsnede bepalen


Levering
Mijn bestelling heb ik geplaatst op dinsdagavond 6 juli 2010. Een paar dagen later, op vrijdag 9 juli, ontving ik de bestelling al! Ook een vlotte levering dus. De canvas afdruk zat netjes en strak verpakt in een platte kartonnen doos. Onder het karton zat een laag bubbeltjesplastic om de canvas zelf heen.

Blijkbaar een prima bescherming in deze twee lagen; de canvasafdruk had tijdens transport geen schade opgelopen. Op het plastic was een A4tje geplakt met een kort bedankje voor de bestelling en twee kortingscodes voor een nieuwe bestelling (voor een album of afdruk op dibond aluminium. Volgens mij een prima manier voor het bedrijf om op hun andere diensten te wijzen.

Canvas afdruk


Kwaliteit
Over de kwaliteit ben ik best te spreken. De afdruk ziet er goed uit en is goed ingespannen. De gebruikte latten zijn niet te dun zodat het geheel waarschijnlijk nog wel even goed blijft zitten. Bij dunne latjes is de kans op doorbuigen meer aanwezig.

De afdruk zelf is ook goed; helder van kleur en geen kleurzwemen. Om de afdruk echt goed te kunnen beoordelen zou ik wellicht bij nog een aantal canvaszaken dezelfde afdruk moeten bestellen. Wellicht iets voor een toekomstige vergelijkingstest..

Wat ik een beetje miste was een manier om de afdruk goed op te kunnen hangen. Er zit geen haakje of andere constructie bij. Ik heb de foto nu gewoon aan de lijst zelf opgehangen, maar dat is volgens mij niet de meest solide manier. Natuurlijk kun je er altijd zelf nog een oogje aan maken.

Detail van de canvasafdruk


Conclusie
Top-canvasfoto levert razendsnel, is spotgoedkoop en de kwaliteit is goed te noemen. De veeleisende fotograaf gaat misschien nog op zoek naar betere kwaliteit, maar in de praktijk denk ik niet dat dat echt nodig is. Een prima manier om goedkoop een grote en betaalbare canvasafdruk in huis te halen.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

18 reacties

  1. Henk Hulshof
    Profiel Henk Hulshof schreef op maandag 12 juli 2010 om 01:05  | reageer

    goed om te weten!
    ook een hele toffe foto trouwens!

  2. Niels
    Profiel  Niels schreef op maandag 12 juli 2010 om 08:23  | reageer

    Ik heb laatst bekenden - waarvoor ik een aantal foto's had gemaakt - ook top-canvasfoto als tip gegeven. Ze hebben vervolgens een foto op canvas af laten drukken (zwart-wit) en ik moet zeggen dat dit er erg goed uit zag.
    Het doek is niet heel dik, maar ook niet zo dun dat je er doorheen kijkt. (wat je toch veel bij de prijsstunters ziet)
    Snelle service, en goede kleurweergave.

    Al met al vindt dat ze goede prijs / kwaliteit leveren.

  3. EdC op pad
    EdC op pad schreef op maandag 12 juli 2010 om 11:54  | reageer

    Onlangs Bij een winkel in (kunst)schildermaterialen een ophangsysteem voor een canvasfoto gekocht. Twee oogjes die je in het houten frame schroeft en daartussen een metalen draad. Foto hangt altijd recht aan één haakje.

  4. Arno
    Profiel  Arno schreef op maandag 12 juli 2010 om 16:20  | reageer

    @Elja: wat een leuke foto!

    Het bestelsysteem van canvasfoto heeft een eenvoudig systeem om de vouw om het frame te zien. Daar kunnen diverse andere leveranciers nog wat van leren.

  5. Ruud
    Ruud schreef op maandag 12 juli 2010 om 19:31  | reageer

    Wacht even hoor....Photofacts test een product van haar eigen sponsor? Lekker geloofwaardig!

  6. Margo
    Profiel Margo schreef op maandag 12 juli 2010 om 20:24  | reageer

    Dit hou ik in gedachten. Inderdaad leuke, vrolijke foto van Mika!

  7. cees
    Profiel cees schreef op maandag 12 juli 2010 om 21:11  | reageer

    Even reageren op dit artikel. Met canvasfoto's van deze firma heb ik geen ervaring. Ik heb laatst een fotoboek samengesteld en laten afwerken bij Top-Fotoalbum.Dit is dezelfde firma.

    Het fotoboek is bijzonder mooi geworden. Mooi en dik fotopapier en prima afgewerkt. Evenals bij canvasfoto bezorgd met nodige beschermingen.

  8. Elja Trum
    Profiel  Elja Trum schreef op maandag 12 juli 2010 om 22:41  | reageer

    @Ruud; Iedereen mag natuurlijk zelf zijn conclusie trekken over hoe geloofwaardig hij het vindt. Volgens mij heb ik een objectieve review geschreven, maar ik wijs er natuurlijk ook niet voor niks nog even op in de introductie..

  9. Henny
    Profiel Henny schreef op maandag 12 juli 2010 om 23:26  | reageer

    Ik moet binnenkort voor het eerst canvas af laten drukken voor een klant en de goedkope prijzen zijn dan ook wel een groot voordeel. De verschillende reviews op internet wezen op prima kwaliteit hetgeen dit artikel alleen maar bevestigd. Mooi!

  10. ImgSensors
    Profiel ImgSensors schreef op dinsdag 13 juli 2010 om 08:48  | reageer

    Waardeer het om wat meer over de sponsor te weten. Hele mooie and vrolijke foto van Mika. Leuk om te zien.

  11. Klaas Jager
    Klaas Jager schreef op dinsdag 13 juli 2010 om 12:34  | reageer

    Een fotozaak bij mij in de buurt print ook op canvas. Daarbij wordt gezegd van te voren dat de foto wat bleker op canvas komt dan op fotopapier. Wat wEten julie hiervaN? Is dat bij iedre canvasprint zo? Zo ja wat kun je dan het beste doen? De helderheid iets terug zette, het contrast iets omhoog zetten en/of de kleurverzadiging iets opschroeven? Graag wat ervaringen van meerdere menesen,want ik heb een paar mooie opnamen die ik op groot formaat canvas wil laten printen, maar dan moet het wel goed en niet een beetje uitgebleekt.

  12. maarten westmaas
    maarten westmaas schreef op dinsdag 13 juli 2010 om 13:49  | reageer

    Ook ik ben heel erg tevreden met de canvasfoto's van Top Canvasfoto. Ik heb er laatst zelfs een expositie mee ingericht. Op mijn website onder het kopje 'Nieuws' staat een panoramafoto van die expositie.

    Al die doeken komen van Topcanvas. De grootste zijn 120 bij 80 cm en ik heb nog wat panoramafoto's van 150 bij 50 cm. De levering was snel, kwaliteit prima en ik sluit me aan dat het fijn zou zijn als er een ophangsysteem bij zou zitten. Ik heb een aantal uren besteed aan het bevestigen van ijzerdraad aan de achterkant. Maar voor die prijs vond ik het niet zo erg.

    De expositie gaat nog een jaar toeren door Drenthe dus ik hoop dat ik over een jaar nog net zo tevreden ben. We zullen zien. Dikke pluim voor Topcanvas foto. En ik wordt niet door ze gesponsord.

  13. Stijn
    Profiel Stijn schreef op donderdag 29 juli 2010 om 10:34  | reageer

    Mijn eerste canvas van Top-canvasfoto is net aangekomen en het ziet er zeer goed uit! Maandagavond besteld, donderdagochtend gearriveerd in België.

  14. foxhusky
    Profiel  foxhusky schreef op vrijdag 10 september 2010 om 22:25  | reageer

    Naar aanleiding van dit artikel heb ik Top-Canvasfoto ook eens geprobeerd en dat is me goed bevallen. Zeer snelle levering, uitstekend verpakt, goede kwaliteit van het doek en de afdruk daarop. Enige minpunt was dat je zelf even moet knutselen om het doek op te hangen, maar dit is erg eenvoudig te doen.

    Inmiddels is de verzending niet meer gratis. Het bedrijf rekent nu € 3,95 verzendkosten per bestelling.

  15. Hidde de Vries
    Profiel Hidde de Vries schreef op donderdag 20 januari 2011 om 20:38  | reageer

    Ik ben regelmatig bezoeker van deze blog en had dit al een paar maandjes geleden zien staan, maar had toen nog niet een canvasdoek nodig. Heb met kerst toch maar twee canvasdoekjes besteld voor mijn ouders, ééntje bij Top-Canvasfoto en één bij Canvas Company. Die van Top-Canvasfoto waren prima, maar die van Canvas Company waren toch beter, de kleuren waren echter, het was strakker opgespannen en het doek zat rechter. Verder was de levertijd van Canvas Company sneller dan die van Top-Canvasfoto.

    Dus als het aan mij ligt is http://www.canvascompany.nl een beter keuze.

  16. joopvisbeek
    Profiel joopvisbeek schreef op donderdag 24 maart 2011 om 13:59  | reageer

    Is er toevallig iemand die ervaring heeft met de canvassen van zowel 'Top-canvasfoto' als 'Profotonet'.

    Ik heb nog maar één keer een canvas laten afdrukken. Toen het zekere voor het onzeker genomen en voor Profotnet gegaan. (En de kwaliteit was inderdaad geweldig, maar wat weet ik er van...éérste cavas)
    Echter Profotonet is uiteraard nogal aan de prijs.

    Komt Top-canvas daar een beetje bij in de buurt, of is het een wereld aan verschil?
    (De goedkopere canvassen zouden beter verkoopbaar zijn, maar ik wil uiteraard wel kwaliteit kunnen leveren....)

  17. roysfoto
    Profiel roysfoto schreef op zondag 14 augustus 2011 om 13:07  | reageer

    Ik heb die firma nog niet gebruikt, wel profonet, en die is merkelijk duurder.
    Geplaatst op een expositie werd die bij navraag niet als de betere gekozen, Het waren twee dezelfde foto's, enkel andere kleuren. waar meerdere andere van herinnering op linnen (H.O.L) was.
    Voor volgende tentoonstelling denk ik toch bij H.O.L te blijven.

  18. rtenbras
    Profiel rtenbras schreef op woensdag 17 oktober 2012 om 20:12  | reageer

    We hebben een Dibond (foto op aluminium paneel) besteld bij Top Canvasfoto. Helaas bleek bij levering een deel van de oorsponkelijke foto van de plaat afgesneden te zijn. Hierover hebben we een klacht ingediend. Toen na een herhaald verzoek om een reactie gereageerd werd, werd verwezen naar aanleverspecificaties elders op de website waarin staat dat je rekening moet houden met 2mm snijverlies.

    Nog los van dat we vonden dat deze specificaties wel erg verstopt waren op de site (ook omdat je tijdens het uploaden van je foto ziet welke delen wel/niet binnen de kaders vallen), was er ook meer dan 2mm snijverlies.

    Na mailcommunicatie waarbij de reactietijd tot nu toe lang was, moeten we nu de Dibond retour sturen, waarbij ze na gaan of het nu wel/niet binnen de 2mm valt.

    Ik vind dit een moeizame gang van zaken en las op een aantal sites al dat dit vaker voorkomt. We zijn benieuwd hoe dit afloopt. Als we een reactie hebben, laten we dat nog weten. Wordt vervolgd.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Reviews

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.152 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord