Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Professioneel afdrukken van je digitale opname

zondag 3 september 2006, 20:51 door | 25.232x gelezen | 4 reacties

Regelmatig krijg ik de vraag waar ik mijn foto's laat afdrukken. Meestal krijg ik de vraag simpelweg omdat mijn afdrukken van hoge kwaliteit zijn. Schijnbaar is het voor veel mensen moeilijk een goede manier te vinden om hun digitale opname om te zetten in mooie tastbare afdrukken die ze aan de muur kunnen hangen. Eerlijk gezegd heb ik zelf ook even moeten zoeken naar de juiste oplossing.

Die heb ik uiteindelijk gevonden bij Profotonet.

Het grote voordeel van Profotonet is dat je kunt aangegeven dat je niet wilt dat ze nog met je foto knoeien. Wat veel mensen namelijk niet weten is dat dit doorgaans wel gebeurd. De afdrukmachine 'bekijkt' te foto en probeert deze zo optimaal mogelijk af te drukken. Heel handig voor je snapshots, maar funest wanneer je een avond hebt zitten photoshoppen op die ene speciale kleurtint.

Daarnaast stelt Profotonet het ICC kleurprofiel van hun machines beschikbaar. Met een correct afgestelde monitor kun je behoorlijk nauwkeurig zien hoe je print er uiteindelijk uit komt te zien. De afdruk komt dan overeen met je foto op je scherm. In de toekomst zal ik nog uitgebreid ingaan op het hoe en waarom van kleurprofielen en het calibreren van je monitor.

Profotonet is niet de goedkoopste afdrukcentrale, maar met een 20x30 afdruk voor 1,99 euro krijg je absoluut waar voor je geld. Een aanrader!

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

4 reacties

 1. Michael
  Profiel  Michael schreef op maandag 4 september 2006 om 12:31  | reageer

  Op aanraden van Elja al een aantal maal met succes geprobeerd. Profotonet is inderdaad een aanrader.

 2. NielsThijssen
  Profiel  NielsThijssen schreef op zaterdag 5 januari 2008 om 18:11  | reageer

  Gisteren via Profotot net 8 afdrukken ingestuurd, en vanmorgen 11.00u op de deurmat in stevige verpakking.
  Ben ook al fervent Profotonet gebruiker/aanhanger/klant... IK WIL NIETS ANDERS MEER!! knipoog

 3. kmpoel
  Profiel kmpoel schreef op woensdag 27 januari 2010 om 10:25  | reageer

  Profotonet levert prachtige kwaliteit! Mijn probleem is echter dat ze alleen formaten leveren van 13x19 ipv 13x18 en 15x22 ipv 15x20. De klant wil de laatste formaten aangezien de lijstjes te koop zijn op deze maten.
  Profotonet heeft hier geen goede oplossing voor, behalve de foto's via photoshop te "croppen" op 13x18 en 15x20. Helaas is dit voor mij niet de oplossing. Via lightroom exporteer ik vaak 60 a 70 foto's. Als ik die ook nog eens moet gaan croppen in fotoshop dan kost me dat veel te veel werk.

 4. Evelien
  Profiel Evelien schreef op woensdag 12 januari 2011 om 14:55  | reageer

  I.v.m. bovenstaande (zonder correctie foto laten afdrukken) zou ik graag een tip willen hebben.

  Ik maak foto's in RAW en gebruik Lightroom 3 voor conversie en bewerken. Mijn monitor is gekalibreerd (middels Eye One Display 2). Ik stuur de foto’s op in sRGB.

  Het probleem waar ik nu tegenaan loop is dat ik niet precies weet hoe helder ik mijn JPG op het scherm moet maken wil de foto (zonder correctie bij afdrukcentrale) goed belicht wordt.

  Mijn ervaring is dat een foto die ik op het scherm mooi vind, voor het zonder meer afdrukken soms net onvoldoende helder en contrastrijk is. Maak ik hem wat helderder en wat contrastrijker dat krijg ik een betere, frissere afdruk. Op mijn scherm vind ik de foto overigens vaak dan wat minder mooi (te helder, te fel).

  Hoe kan ik beter grip op dit probleem krijgen?

  Groeten en alvast bedankt voor de reactie,

  Evelien

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Reviews

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.190 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord