Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Iris Janssen

Review: b-grip UNO camerariem

woensdag 29 april 2015, 17:06 door | 9.144x gelezen | 4 reacties

Iedereen die met zijn of haar fotocamera op pad gaat vraagt zich weleens af; waar laat ik mijn camera? Veilig in de tas of binnen handbereik? Meestal hangt mijn camera om mijn nek, maar dat kan soms erg vervelend zijn. Zo krijg ik vaak last van mijn nek of stoot de camera ergens tegen aan als ik buk. Een goede reden om de b-grip UNO te proberen. Wat ik er van vond lees je in dit artikel.

Bgrip uno

De b-grip UNO is speciaal ontwikkeld voor compact- en systeemcamera's. Met de b-grip UNO kan je heel eenvoudig je camera aan je broekriem, schoudertas of rugzak bevestigen. Het draagsysteem bestaat uit twee delen; een holster en een Quick release plate. De holster maak je vast aan je tas of riem en de Quick release plate gaat in de statiefaansluiting van je camera.


Ik heb de b-grip UNO vastgemaakt aan mijn cameratas en daarop mijn compact camera (een Nikon P50) bevestigd. De grip is gemaakt van licht, maar erg stevig materiaal. Dat is iets dat gelijk opvalt. Ook was de grip makkelijk te bevestigen en eenvoudig in gebruik. Je kan deze grip gebruiken tot maximaal 8 kilo. Dus zelfs een spiegelreflex kan er in theorie op.

Als je geen tas meeneemt is het ook mogelijk om de UNO aan een broekriem te bevestigen. Wat ook heel handig was, is dat je je objectieven kan wisselen als je hem aan de riem hebt hangen. Dit kan alleen wanneer je een statiefgondel aan je objectief hebt. Je maakt dan de gondel vast aan je b-grip in plaats van de camera.

De houder waarin de camera hangt moet je ontgrendelen op het moment dat je de camera eruit haalt om te gebruiken. Mocht je de camera even niet gebruiken, dan kan je hem vergrendelen. Zo valt de camera er ook niet uit wanneer er iets achter de hendel blijft hangen!

Conclusie


Ik vind dit een handig systeem om je camera veilig binnen handbereik te houden en ga er zeker vaker mee werken.

Mere informatie vind je op de b-grip website.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Iris Janssen

Over de auteur

Fotografie is een onderdeel van mijn leven. Al jaren fotografeer ik en streef ernaar om te groeien en dingen te leren! Momenteel loop ik stage bij Photofacts.

4 reacties

 1. Henk Heijnen
  Profiel Henk Heijnen schreef op woensdag 29 april 2015 om 23:21  | reageer

  Dit systeem lijkt veel op die van Peak.

 2. Edward
  Profiel  Edward schreef op donderdag 30 april 2015 om 20:32  | reageer

  Lijkt op Peak? Het is bizar gestolen. Heb Peak al jaren naar volle tevredenheid en dit lijkt een kopie maar net iets minder. Kortom blijf bij Peak want die kunnen naast mijn camera's ook mijn GoPro dragen.

 3. Ken
  Ken schreef op vrijdag 1 mei 2015 om 12:50  | reageer

  Gestolen? b-grip started to make camera holster years before Peak. And this is patented and also better perming for many reasons.

 4. gast schreef op dinsdag 5 mei 2015 om 12:26  | reageer

  Het vervelende aan het systeem is dat de koppelingsplaat, die je onder de camera schroeft, niet in de snelkoppeling past van mijn statiefkop. Moet je dus geregeld de koppelingsplaat wisselen. Verdomd onhandig dus. Ik heb onder elke camera en lange telelens standaard een koppelingsplaat voor mijn statief zitten. Zo kan ik de camera's zeer snel op het statief plaatsen.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Reviews

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.167 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord