Mis het niet: VIP lidmaatschap met 50 euro korting. Meer info of direct aanmelden
Michelle Peeters

Review: Cursus Luminar 4

vrijdag 29 mei 2020, 15:15 door | 7.294x gelezen | 0 reacties

In onze nieuwste cursus over Luminar 4 leer je je foto's verbeteren met een paar eenvoudige aanpassingen. Je ontdekt hoe je gebruik kunt maken van de Artificial Intelligence (AI) mogelijkheden in het programma en je leert de verschillen met Lightroom waar het gaat om catalogus- en beheerfuncties.

De cursus wordt gegeven door expert Nando Harmsen.


Hieronder een greep uit de mogelijkheden die Nando tevoorschijn tovert in zijn zeer uitgebreide cursus. Alles wordt in alle rust en zeer gedetailleerd uitgelegd. En mocht er toch iets niet goed zijn blijven hangen, dan kun je altijd even terugscrollen.

Bewerken van portretten


Met AI Skin Enhancer wordt alle huid in je foto's automatisch gevonden (en niet alleen het gezicht). De huid wordt glad gemaakt, vlekken worden verwijderd en dat alles met behoud van poriŽn, textuur en haar.

Alles werkt met ťťn simpele klik en is bovendien instelbaar. Het werkt voor elke leeftijd en huidtype.

Luminar4 nando portretten


Lucht veranderen Ė in een paar seconden


Het is niet meer nodig om handmatige selecties te doen met lagen, maskers, overlays, slimme penselen, kleurbereiken en meer van dat soort ingewikkelde tools.

AI Sky Replacement doet het allemaal zelf en selecteert de beste oriŽntatie voor de lucht zodat het er realistisch uitziet en aanvoelt.

Je kiest zelf de lucht die bij je stemming past (of je kiest een eigen foto met een mooie en passende lucht) en je verandert een saaie lucht door een compleet andere waarbij je je foto in een paar seconden verbetert. Nando laat het je allemaal zien.

Luminar lucht vervangen


Mooie resultaten in de kleinste details


Nando laat zien hoe je intelligente selectiealgoritmen kunt gebruiken in Luminar 4. Ze werken erg goed, zelfs met kleine details zoals bladeren en haren. Ook halo's, artefacten en harde randen worden verwijderd.

Bovendien kun je de helderheid en het contrast van de voorgrond heel nauwkeurig instellen.

Details verbeteren luminar


Voor wie is de cursus interessant?


Mensen die niet veel tijd kwijt willen zijn met fotobewerking zullen ongetwijfeld heel goed af zijn met de krachtige AI-tools van Luminar. Luminar heeft wel een eigen catalogusfunctie maar die is gewoon niet zo uitgebreid als die van Lightroom.

Het bewerken gaat echter sneller en gestroomlijnder dan met Lightroom. Qua prijs is het een koopje voor 89 euro en er zijn geen abonnementskosten, zoals bij Lightroom en Photoshop.

Luminar is vrij intuÔtief, maar toch leer je een hoop extra kneepjes in deze cursus. Nando gaat behoorlijk de diepte in en besteedt aan ieder knopje en schuifje aandacht. Hij laat de ongekende mogelijkheden zien met dit programma waarbij hij mooie reisfoto's gebruikt. Ik ben zelf fan van de applicatie, dus ik ben erg enthousiast over de cursus!

Benieuwd naar de cursus?


Vanwege de lancering is deze cursus de komende paar dagen los te koop voor slechts 19 euro. De normale prijs is 39 euro.

Ľ Aanschaffen voor slechts 19 euro

Uiteraard kun je hem ook bekijken door lid te worden van Photofacts Academy. Je krijgt dan, behalve deze cursus, ook toegang tot nog meer dan 60 verschillende cursussen over fotografie en nabewerking.

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

GRATIS E-BOEK

25 Tips voor Fotografen

Praktische tips over apparatuur, camera-instellingen, compositie, nabewerking en flitsen. Je ontdekt:

Wat de beste camera is om mee te fotograferen

Hoe je de juiste belichting instelt, ook als je camera het even niet meer weet.

Een tip die ervoor zorgt dat jouw foto's direct aanspreken, zonder ingewikkelde techniek.

ebook: 25 Tips voor Fotografen

Gratis e-boek: 25 Tips voor Fotografen.

Maak indruk met jouw foto's!

Ontvang kosteloos wekelijks fotografietips en direct mijn e-boek met 25 tips voor betere foto's.

ebook: 25 Tips voor Fotografen
Je naam Je e-mailadres

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Reviews

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.386 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord