Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Review: FlexClip video maker

vrijdag 9 augustus 2019, 15:51 door | 4.997x gelezen | 0 reacties

Via Sophia van PearlMountain Limited ontvingen we het verzoek hun nieuwe app FlexClip eens te bekijken. FlexClip is een eenvoudige maar krachtige videomaker die je helpt video's te maken voor elk doeleinde.

FlexClip 2


Hieronder enkele van de belangrijkste functies:

  • Helemaal gratis;
  • Een blanco storyboard om meerdere foto's en clips te combineren;
  • Flexibele videobewerkingstools: trimmen, splitsen, tekst, voice-over, muziek, watermerk, et cetera;
  • High-definition video-export.


Flexclip werkt alleen met de Google Chrome browser, die moet je dus eerst downloaden. Ik vind dit een behoorlijke beperking.

Alleen MP4-formaat ondersteund


Daarnaast kon ik geen enkele van mijn bestaande filmpjes (in MPG, MPeg en MOV-formaat) importeren via 'Add local media'. Ik kreeg als foutmelding 'Unsupported file type. Sorry, FlexClip cannot open this file. Please select the supported files and try again'.

FlexClip 1


Het probleem werd volgens de FlexClip programmeurs veroorzaakt door de verschillende coderingsmodi van de MPG- of MOV-bestanden. Een aantal coderingsmodi worden mogelijk niet ondersteund.

Ze hebben mijn MOV-video geconverteerd naar MP4-formaat, waarna ik hem wel kon importeren.

FlexClip zegt momenteel alleen de videoformaten MP4, M4V, MOV en WEBM te ondersteunen. Ze zijn wel druk bezig om het in de nabije toekomst te verbeteren en ervoor te zorgen dat er meer bestandstypes en functies ondersteund worden.

Het gebruik van FlexClip


Je kunt een videotemplate kiezen (compleet met muziek en bestaande filmbeelden) maar je kunt ook 'from scratch' beginnen.

FlexClip 5


Je moet je hierbij geen applicatie zoals Adobe Premiere voorstellen. Je kunt wel media (foto's/video's) uploaden en een storyboard samenstellen. En het is zelfs mogelijk een voice-over op te nemen, als je bijvoorbeeld een verhaal wil vertellen over de inhoud van de video.

FlexClip 7


Het is ook mogelijk om je foto's en/of video's te bewerken. Je kunt bijvoorbeeld ongewenste elementen verwijderen of (niet interessante) delen wegknippen en ervervolgens weer andere delen aan toevoegen.

Ook kun je tekst toevoegen en kun je een stijl kiezen waarin die tekst moet verschijnen. Je kunt beelden roteren of een watermerk aanbrengen. Dit laatste kun je doen als je niet wil dat iemand anders met jouw werk gaat pronken.

FlexClip 6


Ook kun je muziek toevoegen. Om dat voor elkaar te krijgen, schakel je over op de tab Music. Je kunt eigen muziek of door hen aangeleverde tunes en/of geluiden gebruiken. De software is helaas alleen in het Engels beschikbaar.

Exporteren


Als je klaar bent met bewerken kun je de preview bekijken voor je alles opslaat. En vervolgens kun je de boel exporteren. Kies voor de videokwaliteit van je keuze (480p, 720p of 1080p), exporteer alles en download je film. Hoe hoe hoger de kwaliteit, hoe groter het bestand dat je download uiteraard wordt.

FlexClip 8


Wat vond ik ervan?


Het programma is gratis, maar natuurlijk is niets helemaal gratis. Je moet namelijk wel je e-mail adres opgeven en een account aanmaken om te kunnen inloggen. Flexclip is een ideaal programmaatje voor wie snel een video wil maken van zijn of haar foto's.

Je kunt er ook een bestaande MP4-video mee bewerken, maar de opties zijn natuurlijk lang niet zo uitgebreid als die van Pinnacle Studio of Adobe Première. De software is Engelstalig en relatief beperkt, maar de opties die er zijn, kun je wel volledig gebruiken.

Als je geen zin of ruimte hebt om krachtigere videobewerking-software te installeren is FlexClip heel erg handig als eenvoudig te gebruiken pakket.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Reviews

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.049 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord