Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Review: Frank Doorhof - Mastering the model shoot

dinsdag 16 oktober 2018, 13:31 door | 3.605x gelezen | 0 reacties

Eén van de online cursussen die onderdeel is van de 5DayDeal bundel (alleen vandaag nog verkrijgbaar!) is Mastering the Model Shoot van Frank Doorhof.

In deze online video's (14 in totaal) neemt fashion-belichtingsinstructeur Frank je mee achter de schermen om elke stap van zijn modelfotografie-workflow te onthullen.

Frank doorhof mastering the model shoot


Frank past zijn standaard workflow toe, die hem dankzij zijn praktische vaardigheden wereldwijd bekend heeft gemaakt. Hij kiest weer voor zijn standaard, budgetbewuste, no-nonsense aanpak.

In deze video's laat hij voornamelijk zien hoe je met zeer simpele tools en hulpmiddelen tot zeer creatieve oplossingen kunt komen, waarbij je absoluut niet diep in de buidel hoeft te tasten.

Inhoud* DIY Fresnel
* Smartphone
* Flashlight
* Tungsten
* Chandelier
* Icelight
* Light Tubes
* Lumecubes
* Ringlight
* Panel
* Intro
* Lightmeter
* Colorchecker
* Retouching

Frank geeft daarnaast een heleboel informatie over belichtingsinstellingen en looks die hem beroemd hebben gemaakt (compleet met diagrammen en gedetailleerde uitleg).

Hij laat zien hoe hij zijn afbeeldingen verlicht (je zult verbaasd zijn hoe eenvoudig de meeste van zijn verlichtingsinstellingen zijn en je zult na het bekijken van deze video's in staat zijn om deze zelfde opstellingen zelf te maken).

Fresnel


Eén van zijn video's gaat over de lichtkwaliteit van Fresnels (die ze vaak Hollywood-verlichting noemen). Deze verlichting is erg mooi en je kunt het licht goed focussen door de lichtbron dichterbij en verder weg van de lens te bewegen. Een zeer eenvoudige, toch effectieve methode.

Fresnels zijn niet echt goedkoop, je bent zo 3000 euro kwijt. Frank laat echter zien hoe en waar je ze goedkoop via internet kunt aanschaffen. Ze worden vaak behoorlijk goedkoop verkocht op eBay/marktplaats et cetera.

Bestel ze nu


Tot en met vandaag (dinsdag 16 oktober 2018) kun je de Mastering the Model Shoot video's van Frank Doorhof voor 89 dollar bestellen als onderdeel van de 5DayDeal bundel.

In de bundel vind je naast deze softwarepakketten nog tientallen andere videocursussen, ebooks, presets en zelfs software pakketten.

» Direct bestellen

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Reviews

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.156 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord