Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Review: Live in the UK door Frank Doorhof

woensdag 15 augustus 2018, 10:37 door | 5.431x gelezen | 2 reacties

Fotograaf en docent Frank Doorhof heeft recentelijk een nieuwe video uitgebracht; Live in the UK 2013; One light can be more than enough. Zoals de titel al doet vermoeden is het een opname van workshops die hij vorig jaar in Engeland heeft gegeven. In onderstaande video introduceert Frank zijn nieuwe video.


Lichtmeter


Frank is een groot voorstander van het gebruik van een lichtmeter om je licht op de gewenste manier in te stellen. In deze video laat hij ook zien hoe hij hier in de praktijk mee om gaat en hoe je dit zelf ook kunt meten.

Het is nuttig om het zo in de praktijk te zien, al kan ik mee voorstellen dat je het af en toe even terug wilt spoelen en opnieuw wilt horen als je zelf niet zo goed geoefend bent in de belichtingsdriehoek. Gelukkig is terugspoelen en zo vaak kijken als je wilt dan weer prima mogelijk met een video.

Eén flitser


Gedurende alle sessies wordt er steeds gewerkt met één flitser in combinatie met het aanwezige licht. Frank gebruikt gedurende de verschillende sessies wel verschillende lichtaanpassers.

Wat opvalt is dat veel setups eigenlijk hetzelfde zijn qua opzet (hoewel er wel veel verschillende locaties worden gebruikt). Dat is jammer, want daardoor leer je niet op elk moment iets nieuws. Wat mij betreft had er nog wel iets meer variatie in gemogen.

Vintage Objectieven


In de laatste 10 minuten laat Frank ook nog zien wat een goedkoop objectief op je camera voor een effect kan hebben. Een leuke toevoeging die aanzet om zelf ook eens op Marktplaats te gaan speuren. In totaal duurt de video (bestaande uit 3 losse bestanden) ongeveer 1 uur en 40 minuten.

Hoewel er nu meer aandacht is besteed aan hoe de workshop gefilmd is, vond ik de eerder uitgebrachte Live in New Jersey video interessanter om naar te kijken. Die video is echter ook twee keer zo lang en daarbij betaal je er ook het dubbele voor. Heb je echter interesse in specifiek het combineren van bestaand licht met één flitser op locatie, dan is Live in the UK de moeite waard.

Live in the UK (2013) is te bestellen in de webwinkel van Frank Doorhof en kost 34,99 euro. Je ontvangt dan drie digitale videobestanden van in totaal zo'n 3 gigabyte groot. De opname is volledig Engelstalig.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken


Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 15 augustus 2018.
De eerste publicatiedatum is zaterdag 10 mei 2014, 20:43.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

2 reacties

 1. Ricardo
  Ricardo schreef op woensdag 14 mei 2014 om 18:19  | reageer

  Vraag, ik fotografeerde iemand die een bril op had en ik moest mijn flitsen nu is het zo dat ik het flits licht op de bril zie. Hoe kan ik dat voorkomen ?

  Mvg,

  Ricardo.

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op donderdag 15 mei 2014 om 09:30  | reageer

  @Ricardo; door te letten op waar je het licht plaatst. Laat je het licht van opzij komen dan heb je vrijwel nooit last van reflecties in een bril.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Reviews

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.154 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord