Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Review: Nick Page - Mastering luminosity masks

zondag 14 oktober 2018, 13:13 door | 3.227x gelezen | 0 reacties

Eén van de online cursussen die onderdeel is van de 5DayDeal bundel is Mastering Luminosity masks van Nick Page. In deze online cursus leert Nick je hoe je luminosity masks maakt, gebruikt en beheerst.

Met luminosity masks maak je in Photoshop supersnel een selectie op basis van helderheid en kun je verschillend belichte foto's samenvoegen. Een soort hdr eigenlijk, maar dan zonder het echte hdr-effect.

Nick Page - Mastering luminosity masks


Als het contrast te groot is voor één foto, kun je HDR toepassen om uit foto's die verschillend belicht zijn, een nieuw samengesteld beeld te maken. Je kunt dat ook doen met een techniek genaamd luminosity masks.

Een luminosity mask is eigenlijk gewoon een selectie die gemaakt is op basis van helderheden binnen een foto. Deze selectie is bijzonder snel en eenvoudig te maken. Ook als je de schaduwen of hooglichten van een enkele opname wilt bewerken, komen deze maskers heel goed van pas.

Inhoud


 • Wat zijn Luminosity-masks en hoe kun je ze creëren;
 • Aanbevolen creatiehulpmiddelen;
 • Exposure blending met luminosity masks;
 • Selectief contrast toevoegen met luminosity masks;
 • Gerichte aanpassingen met luminosity masks;
 • Dimensie en driedimensionaliteit naar voren halen in donkere voorgronden;
 • Gecontroleerd Dodging en Burning met behulp van luminosity masks.


De cursus bestaat uit vier-videosets, met een gecombineerde looptijd van ongeveer 1,5 uur. Ook inbegrepen in dit pakket zijn de RAW-bestanden van de video's om op te oefenen.

Wat vond ik ervan?


Nick legt de materie goed en rustig uit. Toch moet je je aandacht er goed bijhouden om te zien wat hij allemaal doet op de computer. Het scheelt als je al wat ingelezen bent in het onderwerp.

Maar het voordeel van een online cursus is natuurlijk dat je weer terug kunt spelen en opnieuw kijken als het te snel gaat en/of als je iets gemist hebt.

Bestel hem nu


Tot en met aanstaande dinsdag 16 oktober 2018 kun je de Mastering Luminosity Masks cursus voor 89 dollar bestellen als onderdeel van de 5DayDeal bundel. In de bundel vind je naast deze cursus nog tientallen andere videocursussen, ebooks, presets en zelfs software pakketten.

» Direct bestellen

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

  Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
  Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Reviews

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.189 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord