100+ fotografiecursussen én een Fotobijbel naar keuze nu met 80 euro voordeel. Meer informatie.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Frank Doorhof

Review: OWC USB-C dock voor Macbook Pro

vrijdag 28 april 2017, 21:12 door | 6.529x gelezen | 0 reacties

Toen ik een iPad kreeg en vervolgens een iMac en tenslotte ook nog een MacBook Air was ik verslaafd en zei ik Windows voorgoed vaarwel.

Al snel begon ik video's te editen op de MacBook Air en werd filmen en editen mijn passie. Veel van wat je ziet op Frank Doorhofs YouTube kanaal heb ik (Annewiek) gefilmd en ge-edit. Gelukkig leer ik nog elke dag bij.

Nieuwe MacBook PRO


Maar nu we een paar jaar verder zijn en we steeds meer 4K en multicam opnemen, was zelfs Frank's oude MacBook niet snel genoeg dus. Dus kocht ik in november de nieuwe MacBook Pro mét touch bar en alleen maar USB-C aansluitingen.

Hij is lekker snel, licht van gewicht en het beeld is fantastisch. De iMac werd verkocht zodat ik altijd en overal mijn werk bij me had. Alleen dat geklungel met al die dongels...

Apple dongles

Apple dongels

Ik gebruikte een USB Hub waar mijn toetsenbord en iPhone aan hing, mijn printer/scanner (scanner werkt niet draadloos), labelprinter en backup. Voor de monitor gebruikte ik een verloop van USB-C naar HDMI. Voor de Thunderbolt-harddisk heb ik een Thunderbolt naar USB-C-verloop en dan moet ik natuurlijk nog stroom aansluiten.

Als ik de geheugenkaart wilde gebruiken moest ik een van de kabels lostrekken zodat ik mijn USB-C kaartlezer kon gebruiken. Niet mijn harddisk, want daar sla ik alles op. En ook niet de USB-hub, want dan doet het toetsenbord het niet meer. Gelukkig is de muis Bluetooth.

Omdat de bijgeleverde voeding geen magnetische aansluiting heeft kocht ik een Griffin-kabel om de Apple USB-C-kabel te vervangen. Maar helaas was die zo breed dat ik de USB-C poort ernaast niet meer kon gebruiken.

Datzelfde gold trouwens voor de USB-C kaartlezer. Ik heb inmiddels al een klein fortuin uitgegeven aan dongels.

Arc Hub, is deze kickstarter de oplossing?


Ook merkte ik vaak dat als ik mijn laptop openklapte, ik niet direct USB en beeld had, maar dan even de stekker erin en eruit moest trekken. Er staat inmiddels een Arc Hub in bestelling.

De Arc Hub is een 7-in-1 USB-C oplossing met alle aansluitingen die ik nodig heb: USB C, USB3, HDMI, SD card reader, en mini-display poort.

Maar zoals altijd bij een kickstarter project duurt het nog wel even voordat ik er een in huis heb net zoals een fatsoenlijke hardcase. Zowel Specks als Moshi beloven er eind februari een beschikbaar te hebben, maar in december zeiden ze dat het in januari echt zou komen…

Arc Hub

Arc Hub

OWC Dock


In mijn zoektocht naar een betere oplossing kwam ik OWC USB-C Dock tegen, de perfecte USB-C bureau oplossing voor MacBook gebruikers met alle aansluitingen die ik nodig heb en zelfs een netwerk- aansluiting.

Dankzij onlinemacwinkel kon ik hem testen. Je kan kiezen uit verschillende Mac-kleuren en dankzij de USB-C kabel zit ie niet aan je MacBook vast (zoals andere hyperdrive oplossingen, niet handig bij gebruik van een hard case) maar staat hij gewoon op je bureau.

Hij heeft de cardreader en een powered USB-aansluiting aan de voorkant. Ideaal om je iPhone of iPad op te laden. Dankzij de eigen power (wel een groot blok) kan ook de oplader in de tas blijven, of zoals in mijn geval thuisblijven voor als ik daar aan het editen ben.

Hyper owc dock

Hyperdrive en OWC dock

De OWC USB-C Dock werkt ook prima met de Wacom Mobilestudio-Pro, een Windows-machine met ook alleen maar USB-C aansluitingen.

Dock box back

De aansluitingen op de Dock Box

We maakten er een filmpje van, waarbij je mij ziet klungelen met alle dongels. “End to the dongle circus, OWC USB-C dock”


Te koop bij Onlinemacwinkel. Zij hebben trouwens nog veel meer handige gadgets en uitbreidingen voor je Mac.


Cursus Fotoshoot onder Controle


Meer goede tips over modelfotografie? Bekijk mijn cursus Fotoshoot onder Controle op Photofacts Academy. Hierin laat ik je zien hoe je succesvol fotoshoots kunt organiseren en uitvoeren.
Frank Doorhof

Over de auteur

Frank Doorhof blogt dagelijks in het Engels op zijn website en geeft wekelijks workshops model fotografie in zijn studio in Emmeloord, maar ook op locatie in binnen en buitenland. Van beginners tot gevorderde, iedereen kan bij Frank terecht. Ook voor specifieke 1 op 1 workshops, of maatwerk voor groepen.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Reviews

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.440 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord