Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Review: Pocketshooters iPhone cursus

maandag 17 oktober 2016, 23:23 door | 5.229x gelezen | 0 reacties

Er wordt ontzettend veel gefotografeerd met smartphones. Ook voor veel fotografen is het de ideale camera die ze altijd bij zich hebben. Je wil er als fotograaf natuurlijk wel het maximale uithalen. Dan kan een cursus smartphone fotografie de moeite zijn.

In de 5 Day Deal, die nog tot aanstaande woensdag 21:00 uur te verkrijgen is, zit ook een online cursus smartphone fotografie opgenomen. Of eigenlijk heet de cursus 'TWiP Pocket Shooters Mobile Photography Course'. De docent is Frederick Van Johnson, presentator van This Week in Photo.

Pocketshooters


Het klinkt een beetje alsof deze cursus interessant is voor alle smartphones. In de praktijk is de cursus echter voornamelijk geschikt voor mensen die een iPhone gebruiken.

Voor de uitleg wordt een iPhone 6s gebruikt. Natuurlijk kun je ook een andere telefoon gebruiken, maar dan zijn er wel wat onderdelen waar je minder aan hebt. Dit eerste deel duurt zo'n 45 minuten.

Na het eerste video gedeelte waar de uitleg wordt gegeven krijg je een negental opdrachten. Deze opdrachten zijn echter niet per direct beschikbaar, maar elke week komt er eentje bij. Zo heb je de tijd om eerst de eerste opdracht uit te werken en dan pas naar de volgende te gaan.

Persoonlijk had ik liever gezien dat ik dit op eigen tempo kon bepalen, maar er is wat voor te zeggen om het uit te spreiden.

Bonus


Bij de cursus zitten ook drie bonus video's. Dit zijn interviews met fotografen die veel met smartphones fotograferen. Hij spreekt hiervoor met Giulio Sciorio, Jeff Newton en Matt Fischer. Een leuk extraatje dat past bij deze cursus.

Daarnaast zit er toegang bij tot een Facebook groep waarin je resultaten kunt bespreken en vragen kunt stellen. Ook zit er toegang bij tot 'Mastermind Access'. Als ik het goed begrijp zijn dit webinars waarbij je mee kunt doen in een (groeps)gesprek over iPhone fotografie.

Conclusie


Als je geen iPhone gebruikt kun je deze cursus overslaan. Gebruik je wel een iPhone dan is het zeker de moeite. Ik gebruik mijn iPhone regelmatig, maar ik ontdekte in vrijwel elke video wel handige tips. Een aanrader dus voor elke fotograaf met een iPhone.

5 Day Deal


De Pocketshooters cursus is onderdeel van de 5 Day Deal aanbieding die momenteel loopt. Tot aanstaande woensdag 19 oktober 2016, 21:00 uur kun je nog meedoen met de actie. Je betaalt dan slechts 97 dollar voor ruim 2.500 dollar aan cursussen.

Bekijk de 5 Day Deal aanbieding

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Toon alle artikelen binnen Reviews

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.082 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord