Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Review: Samsung Galaxy S6 Edge

dinsdag 2 juni 2015, 20:14 door | 7.093x gelezen | 0 reacties

Van Samsung ontving ik de Galaxy S6 Edge smartphone om hem eens een tijdje als fotocamera uit te proberen. Telefoons hebben de afgelopen jaren flinke verbeteringen gemaakt op het gebied van hun camera en de bijbehorende software. Wij keken of je als fotograaf wat aan hebt.

Samsung galaxy s6 edge

Het grote voordeel van de Samsung smartphone is wel duidelijk: je hebt de camera altijd bij je. De telefoon past gemakkelijk in je broekzak en aangezien het tevens je telefoon is, laat je hem sowieso niet thuis liggen.

Uiteindelijk is een camera die je altijd bij je hebt meer waard dan een dure camera die thuis ligt. Op het juiste moment kun je een foto maken, zonder dat je altijd een zware camera mee hoeft te dragen.

Bediening


Fotograferen met de Samsung Galaxy S6 Edge is een makkie. Door te dubbelklikken op de home-knop kun je direct de camera starten. Zo heb je dus altijd snel je camera bij de hand.

Wat ik zelf erg onhandig vond zijn de twee 'verborgen' knoppen die links en rechts van de home-knop zitten. Wanneer je de telefoon vast hebt om een foto te maken druk je al snel ongemerkt op deze touch-toetsen. Zo kun je per ongeluk de camera app afsluiten en moet je hem dus weer opnieuw opstarten.

Riet


Edge


Samsung verkoopt twee versies van de Galaxy S6, een normale variant en de Egde versie. Ik heb met de Edge gewerkt. Deze smartphone heeft een gebogen scherm aan de randen. Dat ziet er in elk geval wel bijzonder uit en Samsung gebruikt de rand ook op bepaalde gegevens te weergeven.

Als fotograaf zou ik de Edge echter niet aanraden. Bij het bekijken van foto's vallen de gebogen randen er om en zorgen ze voor een vervorming in je beeld en een vervelende glans waardoor je de foto nooit helemaal optimaal kunt bekijken.


Macrofotografie


Net als met veel compactcamera's is ook de Samsung S6 erg geschikt voor macrofotografie. De kleine sensor zorgt ervoor dat je heel dichtbij kunt scherpstellen. Bij dit soort macrofoto's wordt de achtergrond mooi onscherp en kun je gemakkelijk mooie detailfoto's maken.

Paardenbloem


Beeldkwaliteit


De beeldkwaliteit die uit de Samsung Galaxy S6 Edge komt is redelijk. Het is vergelijkbaar met andere compactcamera's. Uiteindelijk zijn de foto's prima geschikt om op internet te gebruiken en om 13 bij 19 formaat af te drukken.

Wil je veel meer dan kom je al snel beeldkwaliteit te kort. Dit is vergelijkbaar met andere smartphones en de goedkopere compactcamera's.

Conclusie


Voorlopig zal een smartphone de rol van een 'echte' camera nog niet overnemen. De smartphone is echter wel al een uitstekende vervanging van een compactcamera. Met de smartphone maak je foto's van aardige kwaliteit in veel verschillende omstandigheden.

Met behulp van apps kun je niet alleen je favoriete camera app selecteren, je kunt ook uitstekend foto's nabewerken (bijvoorbeeld met Snapseed) en direct delen via social media of versturen via e-mail, whats-app en dergelijke.

De Samsung Galaxy S6 beschikt over een prima camera en biedt standaard al veel handigheden om creatief te fotograferen. Daarbij heb je de smartphone altijd bij je en dat zorgt ervoor dat de kans groot is dat je meer fotografeert met je telefoon dan met je traditionele camera.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Reviews

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.220 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord