Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Iris Janssen

Review: Thule Covert rugtas en satchel

zaterdag 10 januari 2015, 14:29 door | 6.986x gelezen | 0 reacties

Van het merk Thule ontvingen wij twee tassen ter review. De Thule Covert rugtas en de Thule Covert DSLR Satchel tas. Om de tassen goed te kunnen testen heb ik ze uitgetest in de praktijk. Thule is een vrij nieuw merk als het gaat om fototassen; ze maken de tassen sinds 2013. Deze tassen zijn gemaakt voor de wat actievere fotograaf die graag naar buiten gaat of veel reist.

Thule Covert rugtas


De rugzak is groot en stevig, dat is een ding wat gelijk opvalt. Hij is ook groot genoeg voor één grote body met objectief en twee losse objectieven. Boven op het fotogedeelte is er genoeg ruimte om nog wat normale spulletjes in op te bergen, in mij geval was dat een broodtrommel en wat te drinken. Een nadeel was wel dat ik mijn tweede body niet kon meenemen.

Buiten en ook op de fiets had ik geen last van de tas. Zelf ik ben ik aan de kleine kant, 1.57 meter groot. Een fototas is al snel te groot voor mij. Hij lag bij mij lekker op de rug, maar ik moest wel heel erg wennen aan het feit dat je je spullen uit de zijkant van je tas pakt. Dit is bij mijn huidige tas niet. Eenmaal een aantal keer gedaan was het al snel makkelijker om bij mijn spullen te komen.

Thule Covert DSLR Rolltop Backpack

Ook aan opbergruimte voor je accessoires heb je geen tekort, mijn doosje SD kaarten kon mee en ook mijn statief was helemaal geen probleem. De tas is echt voor een fotograaf die veel buiten is of veel reist. Hij is stevig en ligt goed op de rug, in tegenstelling van mijn huidige tas kreeg ik geen last van mijn schouders.

Een heel groot voordeel is dat hij spatwaterdicht is, ik mijn laptop van 15 inch mee kon nemen en je de binnenkant die een mooie lichte kleur heeft naar eigen smaak kan indelen. De Thule Covert rugtas is verkrijgbaar vanaf 159 euro.


Thule Covert DSLR Satchel tas


Deze tas is een stuk kleiner, maar ook net zo stevig als de rugtas. Met de brede band die je als schouderband gebruikt krijg je geen last van je nek of schouder. Deze tas is ook spatwaterdicht en je kan verschillende vakken maken waardoor je apparatuur er goed in past. In deze tas was het ook niet mogelijk om een tweede body mee te nemen.

Thule dslr tas

Wat wel super handig is aan deze tas is dat de binnen tas nog een eigen rits heeft, maar die verdwijnt in principe geopend en wel achter het vak in de klep van de buitentas. Je kan er ook voor kiezen om deze niet achter het vak van de buitentas te stoppen. Dan heb je je spullen net even wat minder makkelijker voor het pakken en de ritsen willen nog wel eens blijven hangen in de hoekjes, dat is vrij lastig.

Omdat de tas onder een flauwe hoek bevestigd is, beweegt de tas een stuk minder als je hem om hebt. Dit vindt ik normaal best irritant, maar had ik hier geen last van! In deze tas past geen laptop maar wel een tablet van 9,7 inch.


Beiden tassen zijn mij goed bevallen, ze zijn stevig genoeg en makkelijk in gebruik. De Thule Covert DSLR Satchel is verkrijgbaar vanaf 109 euro.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Iris Janssen

Over de auteur

Fotografie is een onderdeel van mijn leven. Al jaren fotografeer ik en streef ernaar om te groeien en dingen te leren! Momenteel loop ik stage bij Photofacts.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Toon alle artikelen binnen Reviews

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.190 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord