Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Antonette de Groot

Review: Een foto-afdruk op hout door Photogifts

zondag 6 oktober 2013, 22:53 door | 10.247x gelezen | 0 reacties

Van Photogifts mocht Photofacts een print op hout uitproberen. Hoe is de kwaliteit van deze aanbieder van de populaire foto op hout? Ook in vergelijking tot andere aanbieders?

Foto's op hout zijn op dit moment een hot item in afdrukland, sinds een jaartje of twee zien we steeds meer afdrukcentrales en printers deze manier van decoratie aanbieden. Doordat er in veel interieurs tegenwoordig steigerhouten meubelen of accessoires te vinden zijn past deze manier van foto's ophangen bij veel mensen perfect aan de muur.

Verpakking


De print komt goed verpakt aan, stevig hardboard en een aantal lagen karton/papier/bubbelplastic beschermen het hout.

Bestelproces


Het bestelproces verloopt makkelijk en duidelijk, per pagina zijn er een aantal stappen die doorlopen moeten worden. Je kunt telkens ook weer terug om nog keuzes te wijzigen. Je kunt zelf aangeven of je de latten horizontaal of verticaal wil hebben en je ziet ook waar de kieren tussen het hout zullen uitkomen. Heel handig, bij een eerdere afdruk bij een andere producent was dit minder duidelijk en liep de kier precies over de neus van het 'en-profil' gefotografeerde model, wat niet mooi was.

Bestelproces photogifts 1

Apart vond ik alleen dat er op een aantal plaatsen gemeld wordt "mocht de betaling met iDeal niet lukken... enzovoort" en inderdaad ging dit bij een tweede bestelling mis. Ik kreeg hierdoor het gevoel dat er nog wat problemen zijn met deze manier van betalen. Voor een webbased aanbieder niet echt handig.

Kleur hout


Als eerst valt de kleur van het hout op, het wit van de whitewash is een stukje witter dan de andere prints op whitewash-hout die ik als eens eerder bij andere aanbieders heb laten afdrukken.
Op de zijkant zitten alleen helaas twee neonroze stippen. Bij navraag blijkt dit een productiefout te zijn, dit wordt er bij de houtbewerker opgespoten maar had er afgezaagd moeten worden. Blijkbaar worden de prints daar dus niet op gecontroleerd, jammer, want verder is de print heel verzorgd en van een goede kwaliteit.

Kwaliteit


De print is van een goeie kwaliteit en de afdruk als geheel voelt solide aan. De kleuren kwamen goed overeen met hoe ik het om mijn -gekalibreerde- scherm voorbereid had.

Photogifts 3593


Vergeleken met andere aanbieders


Eerder had ik al afdrukken op hout laten maken bij Timberprint en Vakcolor. De print van Photogifts is de meest "witte" van de drie. Alle afdrukken hebben een mooie afdrukkwalteit. De print van Vakcolor is de meest ruwe van de drie, die van Photogifts doet het gladst aan, Timberprint hangt er een beetje tussen in.

Zakelijk


Je kunt als fotograaf een zakelijk account aanvragen bij Photogifts, dan krijg je een percentage korting op de consumentenprijs.

Prijzen


De prijzen zijn vergelijkbaar met andere aanbieders, even een aantal voorbeelden.
30x40 cm voor 61 euro, de print die Photofacts liet afdrukken van 70x70 cm komt op 90 euro, een veelgebruikte maat als 60x80 cm komt op 99 euro.
Photogifts rekent geen verzendkosten.

Conclusie


Mijn conclusie na deze review is dat de afdrukken op hout bij Photogifts van een prima kwaliteit zijn, ik heb er inmiddels ook al een extra print besteld. Wil je frisse, lichte foto's op hout dan is Photogifts zeker een aanrader.


Aan de slag met de Sony Alpha


Heb jij ook een Sony a7 of a9 camera? Een camera met ontzettend veel mogelijkheden! Zoveel dat het lastig kan zijn om er het maximale uit te halen. Zou jij dat wel willen? In mijn cursus Aan de slag met de Sony Alpha op Photofacts Academy laat ik je zien hoe je alles uit je camera kunt halen.
Antonette de Groot

Over de auteur

Antonette vindt veel facetten van fotografie leuk. In haar eigen studio Amfion fotografie maakt ze vooral portretten en geeft ze ook workshops. Getrouwd met Johan en moeder van Ghislaine. Hier op photofacts schrijft ze graag doe-het-zelf artikelen en productreviews.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Reviews

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.062 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord