Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Thomas Dral

Review: Eye-Fi Pro X2 met SD to CF Converter

zaterdag 29 januari 2011, 22:59 door | 20.071x gelezen | 27 reacties

Al enige tijd ben ik op zoek naar een betaalbare oplossing om tijdens een fotoshoot van de struikeldraden aan mn camera af te komen. Voor de flitsers heb ik daar al een oplossing voor door gebruik te maken van een remote trigger.

Voor tethered shooting gebruik ik op dit moment toch nog steeds de meegeleverde USB kabel in combinatie met een hele lange USB verlengkabel. Niet echt handig moet ik eerlijk zeggen. Het is tot nu toe goed gegaan maar dat gaat een keer fout. Daar kun je op wachten.

Draadloos foto's versturen


Wat handig is tijdens het werk je foto's direct (draadloos) verzenden naar en weergeven op bijvoorbeeld je Laptop, iPad of iPhone. Zodat je direct aan je model, visagisten, opdrachtgever, et cetera kunt laten zien wat het resultaat van je werk is. Dit is makkelijker dan met z'n allen rond de camera op dat relatief kleine display kijken. Een groot voordeel van direct extern weergeven is dat je niet hoeft te wachten tot iedereen het gezien heeft, je kunt doorwerken.

Canon heeft hier zelf een oplossing voor bedacht en heeft een Wireless File Transmitter gemaakt. Maar voor een Canon EOS 40D en EOS 5D heb je twee verschillende type transmitters nodig. Bovendien is het een nogal duur apparaat om te kopen. Bij Canon ben je afhankelijk van het Camera model tussen de 500 en 1200 euro kwijt.

Ik ben van mening dat dat leuk is als je dag in dag uit betaalde shoots doet. Maar als beginnend of semi-pro fotograaf moet dat ook anders kunnen, vind ik. Dus na wat zoeken op internet kwam ik uit bij Eye-Fi. Een SD kaartje van vier of acht gigabyte met WiFi ingebouw om zo je foto's tijdens de shoot over te zenden.

Nu heb ik meteen een probleem; een SD kaartje past niet in een CF slot. Maar daar is gelukkig een oplossing voor. Er zijn in de handel Secure Digital naar Compact Flash converters te verkrijgen. Nu is volgens de Eye-Fi website niet iedere SD naar CF converter geschikt.

Je hebt een SDHC naar CF nodig om de Eye-Fi goed te kunnen lanten werken.Ik heb via Elja en Photofacts sponsor CameraTools een Eye-Fi Pro X2 en een Delkin SDHC naar CF converter geleverd gekregen om mee te testen.

Eye-Fi en CF adapter

Uitpakken en mee aan de slag


Na ontvangst meteen maar uitgepakt om mee aan de slag te gaan. Het instellen van een Eye-Fi kaartje is vrij simpel. Na het installeren van de meegeleverde sotware wordt meteen de Eye-Fi kaart voorzien van de laatste versie firmware. Daarna volgt er een wizzard waarbij je in vier stappen je instellingen kunt maken.

Stap 1) instellen van de WiFi verbinding
Stap 2) foto's alleen of lokaal of ook direct richting Picasa, Flickr, Facebook en YouTube
Stap 3) video's alleen lokaal of ook direct richting Picasa, Flickr, Facebook en YouTube
Stap 4) afronding en testen of de Eye-Fi goed werkt

Installatie Eye-Fi

Voor de laatste stap moet je de Eye-Fi kaart in je camera doen en een test foto maken van je zelf en kijken of deze op je computer verschijnt. Dus ik heb de Eye-Fi kaart losgekoppeld van mijn laptop en in de houder gedaan om van de SD een CF te maken. Vervolgens heb ik deze in mijn Canon 40D geplaatst.

Je voelt hem natuurlijk al een klein beetje aan komen. Dit was de start van de problemen.

De problemen


De SD kaart paste nog wel in de houder en de houder nog wel in de camera, maar bij het aanzetten van de camera om een foto te gaan maken kreeg ik de melding dat ik de kaart moest formateren. Het formatteren van de kaart was niet mogelijk in de camera, ook het wissen van de foto's niet. Dus camera uit, en alles weer aan de computer, daar een format uitgevoerd en weer opnieuw geprobeerd. Weer de zelfde melding. Weer geen mogelijkheid om te formatteren.

Het SD kaartje in een compact camera en daar formatteren en een foto maken werkt wel. Maar niet de opzet. Ik heb een ander 'normaal' SD kaartje in de houder gedaan en opnieuw in mijn spiegelreflexcamera geplaatst. Dit werkte wel probleemloos. Het kon dus niet aan de geleverde converter liggen, deze is werkt gewoon goed. Dan moet er dus iets zijn met het geleverde Eye-Fi kaartje, of de combinatie van deze twee in een Canon 40D.

Oplossing zoeken


Daar moet toch een oplossing voor zijn dacht ik. Ik ben dus op het internet gaan zoeken naar een mogelijke oplossing. Helaas staan er te veel tegenstrijdige oplossingen op de diverse website's. Mijn camera heeft al de laatste versie firmware en ook de Eye-Fi was reeds voorzien van de laatste versie dus daar kon het niet aan liggen. Zo bleek ook al uit de diverse berichten en artikelen.

Na veel zoeken en niet echt wijzer worden uit alle informatie een support verzoek ingestuurd naar Eye-Fi Engeland om te vragen om een oplossing. Na een paar uur kreeg ik keurig antwoord terug dat het gebruik van een converter niet wordt ondersteund, maar soms wel werkt.

Er zijn camera's waarbij het wel werkt. Echter kan het op den duur datacoruptie en soms ook verloren bestanden op gaan leveren. Nou, hiermee was het probleem dus niet opgelost. Ik had gehoopt op een ander antwoord vanuit Eye-Fi Engeland maar helaas het is niet anders.

Conclusie


Een dagje proberen heeft voor mij helaas niet het gewenste resultaat opgeleverd. Ik heb alles weer netjes ingepakt. Ik hoop dat ze bij Eye-Fi binnenkort komen met een CF variant, die zal ik dan zeker aan een test onderwerpen om er een review over te schrijven. Ik kwam vandaag tijdens mijn zoektocht naar een oplossing al meermaals tegen dat er meer mensen die deze problemen ondervinden, en graag een CF variant willen hebben.

Dus een oproep aan Eye-Fi om een CF variant te maken met de zelfde opties en functionaliteit! Of toch aan Canon vragen om naast een CF slot een SD slot in te bouwen in de camera's. Zo'n tweede SD slot zou dan gebruikt kunnen worden voor een Eye-Fi kaart. Ze mogen bij Canon natuurlijk ook een firmware versie uitbrengen waarbij de converter en Eye-Fi wel werkt of standaard WiFi inbouwen in de nieuwe modellen camera's.

Van Anouk Timmerman kreeg ik nog de tip dat Canon nu al een aantal spiegelreflex camera's heeft die voorzien zijn van een SD slot. Maar meer camera's met een SD slot zou een mooie uitbreiding zijn.

De Nikon gebruikers zullen nu meteen zeggen; wij hebben al SD en kunnen al gebruik maken van een Eye-Fi mogelijkheid. Maar willen wij dit als Canon gebruikers ook? Misschien kunnen we als er genoeg mensen zijn aangesloten bij de Canon Club Nederland eens een vraag neerleggen bij Canon of dit er nog gaat komen in de toekomst. Ik ben benieuwd naar jullie mening hierover.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Thomas Dral

Over de auteur

Thomas is oprichter van Dral Dynamic Design, en is in de afgelopen jaren veel meer met fotografie gaan doen. Naast fotografie is Thomas op zoek naar een nieuwe baan. Thomas kun je ook vinden op Twitter. Daarnaast is Thomas Community Manger & Penningmeester bij de Urban Photo Collective.

27 reacties

 1. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op zaterdag 29 januari 2011 om 23:03  | reageer

  Jammer dat dit niet werkt. Ik had er ook graag eentje gekocht!
  Sinds de komst van de Eye-Fi kaartjes wordt er door fotografen al gevraagd om een CF versie. Ik verwacht dat deze er nooit gaat komen, want dan had Eye-Fi die inmiddels toch al wel op de markt gebracht.

  Canon Nederland heeft volgens mij erg weinig invloed op de keuzes die Canon maakt voor een volgende camera. Ik verwacht dat SD geheugen steeds verder de standaard wordt, dus uiteindelijk lost dit probleem zich wel vanzelf op.

  Hopelijk heeft de Canon 5D mark III dadelijk ondersteuning voor CF en SDHC. Dan is zo'n Eye-Fi kaartje weer het proberen waard! Overigens; standaard WiFi ondersteuning in een camera is natuurlijk ook helemaal geen gek idee. Dat kost in productie uiteindelijk hooguit een paar euro..

 2. Arno
  Profiel  Arno schreef op zaterdag 29 januari 2011 om 23:15  | reageer

  Ik hoop toch echter dat SD niet de standaard gaat worden. Veel te klein en in koude omstandigheden moeilijker hanteerbaar.

 3. aradilon
  Profiel  aradilon schreef op zondag 30 januari 2011 om 00:13  | reageer

  @Arno, nooit problemen mee gehad eigenlijk, zelfs met handschoenen aan, kwestie van gewoonte. En eigenlijk is de SD-kaart een veel beter ontwerp, bij cf heb je namelijk pinnen die kunnen verbogen worden. Nu ieder zijn mening daarover, maar ik heb nog geen last met mijn sd'tjes gehad.

 4. tonv
  Profiel tonv schreef op zondag 30 januari 2011 om 01:45  | reageer

  Wat de SD kaartjes betreft sluit ik me aan bij Arno: da's voor mijn gevoel terug bij af; het is net speelgoed! Overigens heb ik nog nooit een probleem ondervonden met CF kaarten ondanks dat het technisch een minder concept zou zijn.

 5. Paul Oosterlaak
  Paul Oosterlaak schreef op zondag 30 januari 2011 om 01:58  | reageer

  Nog een voordeel van CF is dat er een controller in zit, waardoor de snelheid meer afhangt van het kaartje dan van de camera. Hierdoor kunnen CF sneller werken dan SD. CF-kaartjes die 60MB/s kunnen verwerken zijn gewoon te verkrijgen, maar in SD variant is dat niet zo makkelijk.

 6. Arno
  Profiel  Arno schreef op zondag 30 januari 2011 om 02:12  | reageer

  Met de nieuwe ontwikkelingen, opslag en snelheden op het gebied van CF denk ik wel dat het mee zal vallen met de opmars van SD. In de 7D zit niet voor niets een CF kaart i.p.v. een SD. Daarbij heb ik liever dat Canon goed naar mij geluisterd heeft en meer aandacht gaat besteden aan een fatsoenlijke AF in de nieuwe 5d dan aan zo'n klein friemel SD kaartje vrolijk

 7. stefansegers
  Profiel stefansegers schreef op zondag 30 januari 2011 om 09:49  | reageer

  Ik was 1 van de eerste in NL die de kaart binnen kreeg rechtstreeks van Eye-Fi. Ik gebruik al jaren de eerste versie in mijn 1D M3. Je hebt daar een CF + SD slot in. De nieuwe werkt ook prima in de 1d omdat je m rechtstreeks in de camera kan gebruiken.
  Ik heb ooit een forum bericht gestart en met vele tests gedaan. Vele verschillende converters, maar niets leverde het op voor Canon camera's met alleen een CF slot.

  Kortom het gaat niet werken!

  Nikon gebruikers daarin tegen lukt het wel bij. Ik heb bijvoorbeeld met een D60 hetzelfde geprobeerd en daar werkt het prima bij!

  Dus Canon 1D gebruikers kunnen ermee werken, maar daarbij komt ook nog eens dat het erg traag is vergeleken met een kabel. De RAW beelden zijn vrij groot om over Wifi te sturen ondanks dat je een N-netwerk draadloos hebt.

  Ik vind het een groot gemis en waste of money helaas. Erg jammer dat Eye-Fi voor de PRO gebruikers niet op CF is gestapt (technisch veel problemen zeggen ze).

 8. Karel
  Karel schreef op zondag 30 januari 2011 om 10:05  | reageer

  Nog een tip: wanneer je tethert naar Capture One, kun je deze foto's meteen draadloos laten zien op de iPad met het programma Capture pilot.
  Werkt voortreffelijk. Je hebt dan nog wel een draadje nodig naar je laptop, maar de 'kijkers' kunnen dan uit de buurt blijven met de iPad en je kunt lekker ongestoord doorwerken.

 9. Jos van Zetten
  Jos van Zetten schreef op zondag 30 januari 2011 om 10:22  | reageer

  Ik heb hier ook een Eye-Fi Pro X2 en een Delkin SDHC naar CF converter liggen waar ik niks aan heb.
  De Nikon D700 ondersteunt alleen CF ype I (3.3 mm dik) en niet type II (5 mm dik). Ik heb het ook geprobeerd in mijn D2X die wel CF type II ondersteunt maar daar werkte het kaartje niet.
  In mijn Sony compact camera werkt hij prima.
  Laat dit een waarschuwing zijn voor Nikon gebruikers.

 10. dennis van den eijnden
  Profiel dennis van den eijnden schreef op zondag 30 januari 2011 om 11:48  | reageer

  oeh, je maakt ons dood met een blije mus knipoog. Toen ik de titel van de post zag, maakt mijn hart een sprongetje: zou het dan eindelijk? maar helaas... toch maar een 5 meter lange USB-kabel mee naar de volgende shoot.

 11. Marcel
  Marcel schreef op zondag 30 januari 2011 om 14:16  | reageer

  Nog terugkomend op de EyeFi en het gebruik in een CF-slot camera.

  Bijna onderaan de pagina staan SD-to-CF adapters en die kun je strippen opdat het metaal eraf gaat.

  http://www.robgalbraith.com/bins/multi_page.asp?cid=7-10055-10851-10852

  Delkin kun je kopen wij Cameratools en Photofast weet ik nog niet:

  http://tweakers.net/nieuws/69061/photofast-introduceert-sdxc-naar-cf-adapter.html

  De Reekin (blue adaptor) kun je bestelling Duitsland:

  http://www.shoxx.com/de/Speicher-&-Multimedia/Speicher/Compact-Flash-CF/10884/REEKIN-CompactFlash-Adapter-f%C3%BCr-SDHC/SD.html

  Dit is de inhoud van een mail die ik aan een kennis gezonden heb die een Nikon heeft.

  Zelf gebruik ik de Eye-Fi 8G X2 Pro in een Canon 1D serie en het werkt super en je kunt het kaartje zo africhten dat die precies doe wat jij wil....zolang het maar te maken heeft met het opslaan en verzenden van foto's. knipoog

 12. Marcel
  Marcel schreef op zondag 30 januari 2011 om 14:34  | reageer

  En nog een snelheidstest gedaan door mij van Wireless USB, Eye-fi en USB kabel. Wel in het Engels want dat is de voertaal in dat forum en ik ga er vanuit dat de meesten hier het Engels machtig is:

  I have rented a 1D MKIV for an shoot and have also tested the the throughput with the wireless USB adaptors.

  Transfer programme, Downloader Pro 2.2.7

  Wireless USB
  CF card in Camera --> WUSB --> computer: 3.6 MB/sec
  CF card in Lexar card-reader --> WUSB --> computer: 5.9 MB/sec

  EyeFi SD Pro X2 8GB
  RAW picture 18 MB --> EyeFi --> computer: 1.6 MB/sec

  USB cable
  CF card in Camera --> computer: 10.1 MB/sec
  CF card in Lexar card-reader --> computer: 27 MB/sec

  The EOS Utility programme works straight out of the box. Windows 7 64 recognises the camera and I can use all functions and the transfer of a RAW picture takes about 5 to 7 seconds (file size around 18MB).

  Some EyeFi times.
  Startup camera (1D Mark IV), take picture, connect to AdHoc network on Windows XP takes between 15 and 20 seconds (2 MB JPG).
  Started camera (1D Mark IV), take picture, already connected to AdHoc network on Windows XP takes 5 seconds and recursive pictures less than 2 seconds (2 MB JPG).

  Firmware EyeFi: v4.2120 released 26 Oct 2010

 13. gast schreef op maandag 31 januari 2011 om 10:37  | reageer

  Gebruik het zonder problemen op mijn 1D i.c.m. Shuttersnitch op de iPAD. RAW op CF voor latere bewerking en JPG S op de Eye Fi voor de iPAD/opdrachtgever.
  Op evenementen sluit ik de iPAD op de beamer aan en laat ik via een Wifi (MIFI + repeater) netwerk de foto's direct zien. Drie seconden en dan wordt de foto getoond.

 14. Thomas Dral
  Profiel  Thomas Dral schreef op maandag 31 januari 2011 om 14:02  | reageer

  @ EljaTrum
  Het is zeker jammer dat het niet werkt, ik had het ook graag werkend gehad en willen gebruiken. Stiekem hoop ik dat er ooit toch nog een CF variant komt, of dat canon met WiFi in de camera komt of met een extra slot voor een SD kaartje.

  @ stefansegers
  Het zou handig zijn als canon in de toekomst in meer modellen naast het CF slot nog een SD slot maakt voor dit soort toepassingen.

  @ Karel
  Dank voor de tip met Capture One, daar ga ik eens naar kijken.

  @ dennis van den eijnden
  Sorry dat de titel wat anders doet vermoeden dan het verhaal afloopt. Ik had ook gehoopt op een andere afloop van de review. Misschien komt er nog een oplossing voor het huidige probleem. Er zal inderdaad niet veel anders op zitten dan een USB kabel mee naar de volgende shoot.

  @ Marcel

  Dank voor de links daar ga ik op mn gemak eens doorheen lezen.

  @ gast
  Op wat voor beurzen sta je dan zoal dat je dit zo laat zien. Ik ben wel benieuwd om het een keer IRL te zien werken op de manier waarop je het zo beschrijft.

 15. Marcel
  Marcel schreef op maandag 31 januari 2011 om 16:53  | reageer

  @gast: een AdHoc netwerk gaat helaas nog niet zo gemakkelijk en ik zie dat je extra apparatuur gebruikt. Binnenkort ondersteunt de Eye-Fi ook Wifi-Direct zodat de iPad dan direct verbinding kan maken met de Eye-Fi zonder extra apparatuur.

 16. Tjeerd D
  Tjeerd D schreef op dinsdag 1 februari 2011 om 16:21  | reageer

  Mijn EOS 1D mkIII bezit naast een CF ook een SD slot, maar helaas hebben de camera's in het lager segment dit niet. En zelfs de EOS 5D mkII (nog) niet.

  Saillant detail is wel dat Canon in hun nieuwe Powershot G12 een toegewijde Eye-fi sectie hebben aangebracht in de interface:

  "De gebruikersinterface van de camera bevat een speciaal Eye-Fi gedeelte en schakelt de automatische uitschakelfunctie uit zodra de Eye-Fi kaart gegevens verzendt - hierdoor worden gegevens gemakkelijk en zonder onderbreking overgezet."

  Bron: Lets Go Digital

 17. gast schreef op dinsdag 1 februari 2011 om 20:00  | reageer

  @Elja Wanneer ik weer eens iets heb dan geef ik een seintje. Voornamelijk modeshows en acties in winkelcentra.

  @Marcel Jawel hoor, die Eye-FI Pro X2 kan een adhoc starten.

  Als je je iPAD jailbreaked dan kun je overigens ook een My Wifi app installeren, heb je geen extra hardware nodig. Die MIFI en repeater heb ik erbij om het signaal Eye FI <> repeater <> MIFI <> IPAD te versterken zodat ik wat meters tussen beide kan maken. Overigens werkt de 1D behuizing ook niet echt mee; de transfers gaan met een compact sneller.

 18. Marcel
  Marcel schreef op dinsdag 1 februari 2011 om 22:46  | reageer

  @gast Ik had het hier mijn info vandaan overAdHoc.

  Zelf gebruik ik een notebook (WinXP) voor toekennen van het IP adres en als je die vastzet heb je niet de onderhandelingen over het IP adres via de DHCP. Bereik is niet een probleem voor mij aangezien ik het in de studio gebruik.

 19. foto-dp
  Profiel foto-dp schreef op maandag 14 februari 2011 om 08:41  | reageer

  Goed nieuws voor de mensen die hier erg blij van worden (waaronder ik).

  Ik heb het werkend!
  ** Canon 5D2, Eye-Fi 8GB PRO X2, IPAD, ShutterSnitch **

  De JPG's naar m'n I-PAD (Shutter Snitch) en de RAW's achterlatend op de SD-kaart.
  Ik heb inmiddels tientallen foto's gemaakt en het werkt tot op heden vlekkeloos.

  Ik ga in de loop van deze week testen in mijn studio, meer resultaten volgen dan.


  De oplossing:

  Gebruik de SD-CF adapter van Delock (leverbaar in Nederland door www.picco.nl Picco Computers), deze oplossing staat ook al beschreven op de forums van eye-fi.
  helaas wordt dit (nog?) niet ondersteund, maar het werkt wel! vrolijk

 20. Thomas Dral
  Profiel  Thomas Dral schreef op maandag 14 februari 2011 om 20:11  | reageer

  @ foto-dp dankjewel voor de informatie, ik heb je blog gelezen, zou jouw oplossing ook werken met een EOS 40D en een EOS 5D MK I ? Dan is het ook voor mij een prima oplossing om mee te werken.

 21. foto-dp
  Profiel foto-dp schreef op maandag 7 maart 2011 om 13:40  | reageer

  @Thomas,

  Ik ben bang dat het op de 40D niet gaat werken omdat dat geen "UDMA" camera is, maar je bent meer dan welkom om het bij mij in de studio te komen testen.

 22. Thomas Dral
  Profiel  Thomas Dral schreef op dinsdag 8 maart 2011 om 13:09  | reageer

  @Foto-DP dank voor de reactie ik neem binnenkort wel even contact met je op voor het maken van een afspraak.

 23. fontaine
  Profiel fontaine schreef op donderdag 14 april 2011 om 16:23  | reageer

  foto-dp Zou je me kunnen zeggen welke SD-CF adapter je precies gebruikt, er zijn er n.l 2 van, 1 van 3.3 mm en 1 van 5 mm dik.
  Ik heb hier staan adapter CFII to SDHC, SDXC, is dat de goede? Volgens de site is die 5mm dik dus vraag ik me af of die past. Je antwoord is zeer gewaardeerd.

  Cor

 24. edelar
  Profiel edelar schreef op zondag 17 juni 2012 om 19:27  | reageer

  Ik ben gebruiker van Cannon EOS 1-D body's en heb vandaag de Eye-Fi 4GB gekocht en direct geïnstalleerd. Zo als in het stuk van Thomas ging alles goed tot het moment dat er een proef foto gemaakt moest worden.
  SD kaart in de camera want de EOS 1-D heeft 2 mogelijkheden CF en SD slot. En ook bij mij kreeg ik de melding kaart niet geformatteerd. Bij een poging de kaart te formateren werd ik verzocht de kaart te wijzigen. Helaas bij mij werkt hij ook niet ook als heb ik een SD slot. Niet kopen dus tot er een oplossing is. Oh ja op de Sandisk site stond dat de kaarten geformateerd worden aangeleverd en dus niet hoeven te worden geformatteerd. Ik hoop hier mee het verhaal 2de slot voor Cannon gebruikers uit de wereld geholpen te hebben. Met vriendelijke groet erwinfoto.

 25. Thomas Dral
  Profiel  Thomas Dral schreef op zondag 17 juni 2012 om 19:47  | reageer

  @edelar dank voor je reactie. Het zou erg fijn zijn als Eye-Fi met een oplossing komt voor alle problemen.
  Zeker voor de Canon gebruikers met CF en of SD of beide.

  Als ze de problemen oplossen dan zullen ze vast en zeker meer Eye-fi kaartjes verkopen, maar het zou ook kunnen dat Canon het niet laat werken omdat ze zelf ook LAN en WiFi modules verkopen echter die zijn een stuk duurder dan de Eye-Fi oplossing.

 26. edelar
  Profiel edelar schreef op zondag 17 juni 2012 om 20:10  | reageer

  Beste Thomas, toen ik deze camera's kocht was er nog geen sprake van draadloos versturen van foto's direct uit je camera nog van Eye-Fi nog van Cannon zelf. Het zit in de besturing van de Eye-Fi kaarten zelf.
  Erwin erwinfoto

 27. Thomas Dral
  Profiel  Thomas Dral schreef op zondag 17 juni 2012 om 20:21  | reageer

  Okay Dat is goed om te weten dan moeten ze dat probleem bij Eye-Fi oplossen. Hoop wel dat ze dat doen maakt alles veel makkelijker als je tethered shooting wilt doen nu gaat dat nog met een USB kabel maar die heb ik liever niet aan mn camera hangen. Eye-Fi is zo'n mooie olossing alleen zo jammer dat het niet werkt

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Reviews

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.188 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord