Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Antonette de Groot

Review: Falcon Eyes flash modifier pack

dinsdag 2 maart 2010, 23:04 door | 9.451x gelezen | 8 reacties

In navolging van merken als Honl, heeft producent Falcon Eyes een Flash Modifier pack op de markt gebracht. Een set met de meestgebruikte accessoires voor het gebruik met de reportageflitser en voor Strobist-fotografie. Ik heb deze set onderworpen aan een gebruikerstest.

Hoewel ik graag zelf knutsel is het toch wel handig dat de fabrikanten op het moment de Strobist-fotografen tegemoet komen en handige hulpmiddelen op de markt brengen om je flitslicht te kunnen 'vormen', ook wel modifiers genoemd. Van Falcon Eyes onderwierp ik hun Flash Modifier Pack aan een korte test.

De verpakking, een tasje van ongeveer 25 bij 15 centimeter doorsnee, bevat een strap met klittenband om de hulpstukken aan je flitser vast te maken, een snoot/bouncer, twee grids in een wat opener en dichtere variant en een rechthoekige gobo, of 'gebogen bounce stuk' zoals ze het zelf noemen. Het buigen moet je blijkbaar zelf doen..

De snoot/bouncer heeft reflecterend materiaal aan de binnenzijde.

Falcon Eyes Snoot / Bouncer


De gobo, ofwel het gebogen bounce stuk, heeft een witte en een zwarte kant. Je kunt zo kiezen of je het licht dat je tegen houdt nog wilt reflecteren of niet. De verschillende accessoires zijn allemaal met klittenband aan je flitser te bevestigen.

Falcon Eyes Gobo


Ik werd wel wat kriegelig van al het klittenband. Voor je het weet zit er ergens wat aan je trui geplakt, aan een andere accessoire of aan het zakje! De strap bleef goed zitten en de verschillende accessoires zijn snel te wisselen.

Omdat het me tot nu toe niet gelukt is zelf een bruikbare grid te maken en ik mijn dochter nog niet lang genoeg haar lego afhandig heb weten te maken om deze versie uit te proberen, vond ik vooral de Falcon Eyes Grid erg handig.

Falcon Eyes Grid


De snoot doet het nog steeds niet beter dan mijn eigen rubberblad versie. De rechthoekige bouncer lijkt me vooral handig bij gebruik van een tweede flitser, bijvoorbeeld voor een haarlichtje zonder dat je flares krijgt. Aan de zijkant bevestigd heb je inderdaad geen last van vals licht van de flitser.

Voorbeeldfoto met Grid
Een fotootje van een andere liefhebberij.
Gemaakt met de grid met kleinste doorsnede.


Conclusie
Adviesprijs van deze set is 35 euro. Alles bij elkaar is het een makkelijk mee te nemen set, die aardig wat mogelijkheden geeft om je flitslicht mee aan te passen. De strap en de bevestiging van de accessoires vergen weinig tijd en moeite en kunnen dus snel toegepast worden. Alles bij elkaar neemt het niet veel plek in zal er in de meeste fototassen nog wel een plekje voor te vinden zijn.


Aan de slag met de Sony Alpha


Heb jij ook een Sony a7 of a9 camera? Een camera met ontzettend veel mogelijkheden! Zoveel dat het lastig kan zijn om er het maximale uit te halen. Zou jij dat wel willen? In mijn cursus Aan de slag met de Sony Alpha op Photofacts Academy laat ik je zien hoe je alles uit je camera kunt halen.
Antonette de Groot

Over de auteur

Antonette vindt veel facetten van fotografie leuk. In haar eigen studio Amfion fotografie maakt ze vooral portretten en geeft ze ook workshops. Getrouwd met Johan en moeder van Ghislaine. Hier op photofacts schrijft ze graag doe-het-zelf artikelen en productreviews.

8 reacties

 1. 00robson
  Profiel 00robson schreef op dinsdag 2 maart 2010 om 23:11  | reageer

  Die andere liefhebberij.
  Wow!
  dat is ook mijn liefhebberij, en wel met een lekkere mok sterke koffie erbij.

  doe je goed dit, ga zo door.

  Robby.

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 2 maart 2010 om 23:13  | reageer

  Net weer een stukje goedkoper dan de Honl strobist accessoires, geloof ik. Die bevallen me overigens ook uitstekend. Al moet ik ze wat vaker gaan gebruiken (meer oefenen). vrolijk

  Waar kun je deze Falcon Eyes eigenlijk bestellen?
  Ik kon ze zo snel niet vinden.

 3. Peter van Veen
  Profiel  Peter van Veen schreef op woensdag 3 maart 2010 om 07:23  | reageer

  @Elja: heb jij ooit een review geplaatst van je Honl spulletjes? Geen idee eigenlijk hoe die dingen presteren en wat ze kosten. Terwijl die toch (imho) de naam hebben op dit gebied.

 4. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op woensdag 3 maart 2010 om 08:10  | reageer

  Nee, nog geen review van de Honl spulletjes geschreven. Ik vind het echter prettig werken en allemaal erg degelijk. Ik kan me voorstellen dat er op kwaliteit van de gebruikte materialen wat verschil is. Dat kan ook invloed hebben op de werking, in de vorm van mooier licht. Of dat in de praktijk zo is zou natuurlijk een goede test kunnen zijn.

 5. Evert
  Evert schreef op woensdag 3 maart 2010 om 09:29  | reageer

  toch wel kennelijk interessant voor fabrikanten.

  Mijn snoots/gobo's zijn net als bij veel andere mensen gewoon simpele velletjes eva foam van 50 ct per stuk, gehaald bij een hobbyzaak. Doet 't uitstekend.

 6. gast
  gast schreef op woensdag 3 maart 2010 om 11:08  | reageer

  Goed dat je ons op de hoogte houdt van de nieuwe Strobist supplies. Kun je ook een directe link naar de Falcon Eyes Flash Modifier set in het artikel opnemen? Een DIY grid is simpel te maken van een strook karton, vullen met erin geplakte zwarte dikke cocktailrietjes van de juiste lengte en klittenband. Trui uit, natuurlijk, een attribuut dat een hardwerkende fotograaf nooit gebruikt knipoog.
  Kun je in een vervolg op dit artikel nog wat eigen foto's plaatsen waarbij het gebruik en nut in de flitsfoto's meteen duidelijk is?

 7. Antonette de Groot
  Profiel  Antonette de Groot schreef op woensdag 3 maart 2010 om 17:19  | reageer

  @Elja Je kunt ze bij mij bestellen. vrolijk
  Binnenkort op strobista.nl We hebben in elk geval al een setje in de winkel liggen :D. (Webshop nog niet helemaal gevuld, maar voor de liefhebber kan het via de mail)

 8. Peter
  Peter schreef op vrijdag 5 maart 2010 om 09:55  | reageer

  Op benel.nl kun je hem bestellen. Ik heb dit setje ook zien liggen bij Foto Hans Keuzekamp in Zwolle.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Reviews

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.156 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord