Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Tuinposter bij tuinposteropmaat.nl

woensdag 20 juni 2012, 23:32 door | 33.304x gelezen | 3 reacties

Binnenshuis zijn er aardig wat mogelijkheden om je foto's op te hangen, maar buiten is dat vaak minder. De laatste tijd zie je steeds vaker de zogenaamde tuinposters. Een mooie manier om ook buiten je fotowerk ten toon te kunnen stellen en direct je tuin iets op te fleuren.

Op internet zijn meer dan voldoende aanbieders te vinden van deze posters. Omdat ik ook keek naar een korte levertijd kwam ik uiteindelijk terecht bij Tuinposteropmaat.nl. Dit bedrijf is een onderdeel van Canvas Company en ze zeiden binnen 5 werkdagen te kunnen leveren.

Bestellen


Voordat je überhaupt gaat bestellen moet je natuurlijk een geschikte foto kiezen. Ik zocht hiervoor een rustige foto met een beetje een vergezicht erop. Zo geeft de foto een beetje meer diepte aan de tuin. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een foto genomen op Madeira.

Tuinposteropmaat

Na het uploaden van je foto kun je een uitsnede bepalen. Kies hierbij of je de foto liggend of staand wilt uitsnijden en selecteer het formaat. Ook moet je hier aangeven hoe je de poster wilt gaan bevestigen. Tuinposteropmaat biedt verschillende opties; van alleen het doek tot een bevestiging met aluminium frame en haken.

Ik heb gekozen voor het doek met ringen in de hoeken. Het staat helaas niet direct in het bestelproces, maar op de site is met wat zoeken wel te vinden dat je deze methode (allee ringen in de hoeken) kunt toepassen op poster tot en met 80 bij 120 centimeter. Bij een groter formaat raden ze een ring om de 30 centimeter aan op het doek goed te kunnen ophangen.

Zelf heb ik ook voor deze 80 bij 120 centimeter maat gekozen. Een mooie maat met ook een gunstige prijs in verhouding tot de andere doeken. Voor 54,03 euro inclusief BTW en verzending was ik klaar.

Wat ik zelf wat storend vond bij het bestelproces is dat je bij het bepalen van de uitsnede niet je volledige foto kunt selecteren. Mijn foto was reeds in de juiste 3:2 verhouding en ik wilde gewoon de volledige foto gebruiken zonder een uitsnede te maken. In het bestelproces kun je hier echter niet voor kiezen, je kunt het selectievakje niet zo groot maken als de gehele afbeelding.

Er is ook geen optie te kiezen waarbij je aangeeft dat de gehele foto gebruikt moet worden. In de praktijk zal de maximale uitsnede waarschijnlijk ook grotendeels de volledige foto zijn, maar in het bestelproces wordt dit niet duidelijk.

Levering


Tuinpotseropmaat claimt een levertijd binnen 2 tot 5 werkdagen. Wil je in twee dagen geleverd krijgen dan betaal je een toeslag van 20 procent. Ik heb gekozen voor de normale levering. Ik plaatste mijn bestelling op zondagavond, maar pas op vrijdag ontving ik een verzendmelding. Hoewel ze in de buurt kwamen van de beloofde levertijd is dit in mijn ogen toch echt een levertijd van zes werkdagen.

Dat kan vervelend zijn als je de tuinposter bijvoorbeeld als cadeau voor iemand besteld hebt. In mijn geval had ik ook bewust voor de redelijk korte levertijd gekozen bij het uitzoeken van de aanbieder. Dan is het uiteraard extra jammer wals de levering toch nog een dag later dan verwacht is.

De tuinposter werd goed verpakt geleverd. In een stevige en ruim bemeten kartonnen doos. Daarin zat de tuinposter opgerold en tevens werden er vier schroeven en plaatjes meegeleverd om de tuinposter direct te kunnen bevestigen.

Tuinposteropmaat; detail

Kwaliteit


Wanner je vanaf dichtbij naar de tuinposter kijkt kun je goed de individuele pixels onderscheiden en zie je duidelijk een structuur in het doek zitten. Kijk je vanaf één a twee meter, dan zie je eigenlijk niks meer van deze details. Het doek voelt stevig aan en lijkt zeker een stootje te kunnen hebben.

De ringen die in de hoeken van het doek bevestigd zijn bestaan uit een transparant materiaal (plastic). Hierdoor vallen ze veel minder op dan je zou verwachten wanneer de poster hangt. De ringen zijn dus geen storend element.

Uiteraard is het nog even afwachten hoe lang de poster daadwerkelijk meegaat wanneer deze blootgesteld is aan de elementen. Volgens het bedrijf moet de kleurechtheid in elk geval twee jaar mee gaan. Afwijkingen daarna zouden volgens Tuinposteropmaat.nl verwaarloosbaar zijn.

Conclusie


Ondanks de dag langere levertijd dan aangegeven ben ik tevreden met de geleverde tuinposter. De poster zorgt op een betaalbare en eenvoudige manier voor een kleurrijk (afhankelijk van je foto uiteraard) element in je tuin. Hopelijk gaat Tuinposteropmaat nog aan de slag met het verbeteren van het bestelproces en het tijdig leveren van de bestellingen. De tuinposter zelf is goed van kwaliteit en echt een mooie aanvulling in de tuin.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

3 reacties

 1. marcopaint
  Profiel marcopaint schreef op donderdag 21 juni 2012 om 11:08  | reageer

  Leuk artikel en leerzaam. Ik heb zelf ook een tuinposter ooit besteld, maar ik weet niet meer waar ik dat deed. Ik heb er rvs ringetjes in en elastiek bandjes met haken bij gekocht bij de intratuin die het doek spannen. Ik wil er misschien nog wel een bij, dus zal de shop die jij aangeeft goed onthouden.

 2. Rik
  Rik schreef op donderdag 21 juni 2012 om 11:30  | reageer

  Ik heb er inderdaad ook wat besteld! Goede service en snel geleverd. Ik had met een frame, ziet er erg mooi uit.

 3. Posterwand
  Profiel Posterwand schreef op maandag 12 augustus 2013 om 20:53  | reageer

  Beste Elja,

  Zojuist heb ik bovenstaande tekst gelezen. Graag zou ik je eens kennis willen laten maken met onze producten.

  Mocht je hier belangstelling in hebben verneem ik dat graag.

  Met vriendelijke groet,

  Sybren Bekendam
  www.posterwand.com

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Reviews

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.154 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord