Nando Harmsen

ACDsee Gemstone als Photoshop alternatief

woensdag 7 juli 2021, 16:08 door | 2.050x gelezen | 0 reacties

ACDsee is geen nieuwkomer. Het bestaat al vele jaren en heeft een uitgebreid pakket aan software voor de fotograaf. Nu is er ACDsee Gemstone, een nieuw programma dat misschien een goed alternatief is voor Photoshop. Momenteel kun je de béta versie gratis downloaden zonder koopverplichting.

Gemstone is een nieuw programma met een multi-document interface. Het ondersteund het gebruik van lagen en de ingebouwde raw editor ondersteund de bestanden van maar liefst 500 camera modellen. Dat is op het moment van dit schrijven.

ACDsee


De multi-document interface maakt het mogelijk om meerdere documenten tegelijkertijd te openen en bewerken. Het gebruik van lagen geeft je - net als in Photoshop of Affinity Photo - de mogelijkheid tot het maken van hele complexe bewerkingen.


De user interface belooft een vergelijkbare opbouw als de welbekende concurrerende software. Daardoor zal het eenvoudig zijn om over te schakelen als je daarin geďnteresseerd bent. Opvallend zijn de ingebouwde functies Frequency Separation, liquify en kleurwielen.

Het zal je niet verbazen dat ACDsee Gemstone naadloos zal werken met de andere bekende software zoals ACDsee Photo Studio Home 2021 en Digital Asset Manager.

Een béta versie van ACDsee Gemstone is op dit moment gratis te downloaden waarmee je het programma uitgebreid kunt uitproberen. Er zijn wel enkele beperkingen aan deze béta versie. Het is uitsluitend voor Windows 64-bit te verkrijgen, en gecomprimeerde Fujifilm raw bestanden en de nieuwe Canon cRaw worden nog niet ondersteund.

ACDsee


Hou er rekening mee dat een béta versie nog wel wat fouten kan hebben, die natuurlijk opgelost zullen worden voor de definitieve versie. Het is immers niet voor niets een béta versie, ofwel een test versie.

» Download ACDsee Gemstone

Nando Harmsen

Over de auteur

Nando Harmsen fotografeert al meer dan 40 jaar. Zijn specialisme ligt bij bruidsreportages en landschapsfotografie. Daarnaast geeft Nando lezingen, workshops, masterclasses, fotoreizen, en maakt regelmatig reviews van nieuwe en leuke apparatuur.

GRATIS E-BOEK

25 Tips voor Fotografen

Praktische tips over apparatuur, camera-instellingen, compositie, nabewerking en flitsen. Je ontdekt:

Wat de beste camera is om mee te fotograferen

Hoe je de juiste belichting instelt, ook als je camera het even niet meer weet.

Een tip die ervoor zorgt dat jouw foto's direct aanspreken, zonder ingewikkelde techniek.

ebook: 25 Tips voor Fotografen

Gratis e-boek: 25 Tips voor Fotografen.

Maak indruk met jouw foto's!

Ontvang kosteloos wekelijks fotografietips en direct mijn e-boek met 25 tips voor betere foto's.

ebook: 25 Tips voor Fotografen
Je naam Je e-mailadres

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.414 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord