Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Achtergrond verwijderen met Remove.bg

woensdag 2 januari 2019, 16:32 door | 170.620x gelezen | 5 reacties

Als je vaak achtergronden uit foto's moet verwijderen, maar niet de tijd hebt om dit handmatig te doen, dan is de Remove.bg website wellicht een uitkomst. Het is een eenvoudige gratis website die met een enkele muisklik automatisch en in slechts vijf seconden de achtergrond uit je foto's verwijdert.

Remove bg


Gebruik eenvoudig de knop op de startpagina om een foto op je computer te selecteren (of je kunt ook de URL van een foto op internet invoeren). De website verwerkt vervolgens de foto en toont het resultaat al na enkele seconden. Onder het resultaat is een knop waarmee je de foto kunt downloaden als een PNG-afbeelding met een transparante achtergrond.

Ik testte de webapp met enkele voorbeeldportretten en was best onder de indruk van de kwaliteit en snelheid van de resultaten. Remove.bg zegt dat het "geavanceerde AI-technologie" gebruikt voor de afbeelding en achtergrond in foto's, evenals speciale algoritmen.

Remove bg 3

De kruk wordt niet helemaal verwijderd, maar verder is de achtergrond mooi transparant gemaakt

Op dit moment is het alleen mogelijk om achtergronden uit portretfoto's te verwijderen. De AI zal ten minste één mens in het frame moeten detecteren om te kunnen isoleren.

Ook zijn foto's van de website momenteel beperkt tot 500x500px (echt een heel klein plaatje), dus wat dat betreft is de app nog behoorlijk beperkt in haar mogelijkheden.

Remove bg 2


In de toekomst zal de leverancier echter ook andere soorten afbeeldingen ondersteunen, zoals productafbeeldingen. Ook worden downloads met een hogere resolutie dan ondersteund.

Ga naar Remove.bg website als je de service eens wilt uitproberen met je eigen foto's.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

5 reacties

 1. Donald Willemsen
  Profiel Donald Willemsen schreef op vrijdag 4 januari 2019 om 14:28  | reageer

  Ikheb de proef op de som gedaan en ik moet eerlijk zeggen dat ik er niet kapot van ben. Ik zie nog teveel fouten.

 2. ErikvanRosmalen
  Profiel  ErikvanRosmalen schreef op maandag 7 januari 2019 om 08:15  | reageer

  Even mee gespeeld, en mits de input oké is komt er best een redelijk resultaat uit. Je moet het ook niet zien als een alternatief voor Photoshop, maar een handig tooltje. Ik ken genoeg mensen die voor een nieuwsbrief eventjes een portretje van de directeur vrijstaand willen maken, dan is dit een stuk handiger dan weer het neefje-met-Photoshop te moeten bellen vrolijk

 3. Donald Willemsen
  Profiel Donald Willemsen schreef op maandag 7 januari 2019 om 09:26  | reageer

  @Erik van Rosmalen, dacht ik toch dat jij Photoshop had? Dan hoef je jouw neefje toch niet te bellen? Maar ff serieus. Ik heb verschillende foto's geprobeerd en telkens laat de site het afweten op moeilijke plekken. Dan moet je alsnog Photoshop openen om te corrigeren waar de site steken laat vallen. Dan toch liever meteen met Ps aan de slag gaan en het meteen goed te hebben. Dubbel werk doen kost ook tijd. Bovendien weet je met die site nooit vooraf wat het resultaat zal zijn. Het blijft een verrassing en soms is die onaangenaam.

 4. ErikvanRosmalen
  Profiel  ErikvanRosmalen schreef op maandag 7 januari 2019 om 11:07  | reageer

  @Donald:
  Gelukkig hoef ik zelf geen neefjes te bellen inderdaad vrolijk

  Ik wilde ook vooral zeggen dat dit geen tool is die echt gericht is op fotografen. Maar juist op die secretaresse die voor de baas een nieuwsbrief moet knutselen en die de portretfoto van de collega van de maand dan mooi in de bedrijfskleur kan plakken vrolijk

  Want iedereen die toch PS beschikbaar heeft, zal hopelijk direct daar naartoe gaan. Wat dat betreft is dit ook maar een soort stand alone versie van het toverstafje, bij wijze van spreken vrolijk

  Dus wees gerust, ik hou het in principe bij Photoshop vrolijk

 5. Trudy
  Trudy schreef op dinsdag 8 januari 2019 om 13:58  | reageer

  Bedankt voor deze tip, hiervan ga ik zeker gebruik maken. Voor b.v. een smoelenboek is dit erg handig/snel en de kwaliteit is daarvoor goed genoeg.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.187 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord