Elja Trum

Adobe brengt Lightroom Classic CC 7.3 uit

dinsdag 3 april 2018, 16:32 door | 5.467x gelezen | 6 reacties

Adobe heeft zojuist Adobe Classic CC 7.3 uitgebracht. Een update van Lightroom Classic CC dus met een aantal mooie vernieuwingen. Als jij een Creative Cloud lidmaatschap hebt kun je de update direct gratis downloaden.

Adobe Lightroom Classic CC 7.3


Belangrijkste vernieuwing is volgens mij het verplaatsen van de cameraprofielen naar een duidelijkere plek. In plaats van helemaal onderaan in het ontwikkelpaneel staan ze nu helemaal bovenaan.

Het selecteren van het cameraprofiel dat je wilt gebruiken is immers ook een logische eerste stap wanneer je aan de slag gaat met een foto. Fijn dat dit nu makkelijker bereikbaar is.

De Adobe profilen zijn vernieuwd en ook het standaard profiel is aangepast. Tevens zijn er nieuwe creatieve profielen toegevoegd Ún je kunt zelf ook profilen aanmaken.

Bekijk de video met alle vernieuwingen


Piet Van den Eynde, onze Adobe Certified Photoshop Lightroom Expert op Photofacts Academy, heeft een uitgebreide Nederlandstalige video gemaakt over de vernieuwingen in Lightroom.

De video is uiteraard al direct beschikbaar gemaakt voor onze leden, maar we hebben hem ook openbaar gezet zodat iedereen de video kan bekijken.

Bekijk gratis de video met vernieuwingen in Lightroom Classic CC 7.3

Je kunt de update nu direct downloaden door je Creative Cloud app te starten en op update te drukken. Mocht de update nog niet beschikbaar zijn, dan zal dit waarschijnlijk binnen een paar uurtjes wel zo zijn.

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

6 reacties

 1. R K
  R K schreef op donderdag 5 april 2018 om 18:44

  Update is niet aan te raden wanneer je gebruik maakt van aangekochte presets van bijvoorbeeld RNI Films, Classic Presets of VSCO. Die bleken bij mij allemaal onbruikbaar geworden. Heb vanmiddag een half uur doorgebracht met een dame van Adobe Remote Support, die er ook niet uitkwam en uiteindelijk de vorige versie van Lightroom Classic weer heeft geïnstalleerd. En zij adviseerde mij voorlopig niet bij te werken naar 7.3.

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op vrijdag 6 april 2018 om 09:18

  @RK; er zit inderdaad nog een bug in met betrekking tot de presets. Daar zal binnenkort wel een update voor uit komen.

 3. R K
  R K schreef op vrijdag 6 april 2018 om 09:53

  @Elja: vanochtend van Adobe Support een mail ontvangen met een link naar een tijdelijke workaround:
  https://helpx.adobe.com/lightroom/kb/not-all-presets-are-converted.html

  Ik blijf zelf voorlopig lekker op versie 7.2, maar voor anderen die ook werken met presets wellicht nuttig.

 4. Phil
  Profiel Phil schreef op dinsdag 10 april 2018 om 13:38

  Cameraprofielen toevoegen was ook mogelijk bij "Importeren"
  gewoon met een preset aanmaken en "Camera profielen" aanvinken. Desnoods één preset voor verschillende camera.
  Dat is zelf makkelijk vind ik gezien dat je andere correcties in die zelfde preset kan laten gebeuren tijdens importeren.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

49.592 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord