Elja Trum

Adobe maakt overstappen van Aperture een makkie

dinsdag 21 oktober 2014, 20:07 door | 4.047x gelezen | 0 reacties

Voor de zomer maakte Apple bekend dat ze hun workflow en bewerkingssoftware voor fotografen, Aperture, niet langer zouden updaten. Een vervelende tegenvaller voor fanatieke gebruikers. Die moeten op zoek naar een alternatief. Dat zou Adobe's Lightroom kunnen zijn, dus heeft Adobe nu een plug-in gemaakt die overstappen makkelijk maakt.

Lr aperture importer

Aangezien Aperture een programma was dat alleen op Mac OS X draaide, is de plug-in ook alleen geschikt voor Apple's besturingssysteem. Je hebt minimaal Lightroom 5.6 nodig en de plug-in heeft wel beperkingen; zo kun je niet de bewerkingen die gedaan zijn in Aperture overnemen. Wat wel mee gaat zijn trefwoorden, GPS data, vlaggen, sterren, kleurlabels, stapels en gezichtstrefwoorden.

Download Aperture Importer (gratis)

Overigens krijgt de plug-in een waardering van 1,5 (op basis van 31 recensies). Dus echt tevreden zijn de overstappers vooralsnog nog niet. Wellicht is het daarom slimmer om nog even te wachten met downloaden totdat de recensies wat positiever zijn.

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.637 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord