Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Adobe Photoshop Elements 14 aangekondigd

vrijdag 25 september 2015, 13:58 door | 6.352x gelezen | 1 reactie

Adobe heeft zojuist de nieuwste versies van hun Elements software aangekondigd; Adobe Photoshop Elements 14 en Adobe Premiere Elements 14. Deze lichtgewicht versies van de professionele beeld- en videobewerkers beschikken weer over een aantal nieuwe mogelijkheden.


Photoshop Elements 14


Zoals voorheen onderverdeling op basis van hoe bekend je bent met de mogelijkheden; van quick naar expert. Je kunt ook weer stap voor stap een 'guided' edit volgen, zodat een bewerking in stappen wordt doorlopen. Je leest de uitleg en vervolgens kun je uitvoeren wat je gevraagd wordt.

Quick effects zijn nu afhankelijk van het type foto. In Elements 13 had je 50 effecten die op alle foto's van toepassing waren. De foto wordt nu geanalyseerd, zitten er mensen in, is er veel van een specifieke kleur, et cetera. Uit 2.500 verschillende effecten worden dan 5 relevante effecten onder de aandacht gebracht.

Guided edits


Guided Edits worden nu visueel weergeven. Je kunt een voor/na effect sliden over een voorbeeldfoto. Uiteraard zijn er ook weer guided edits toegevoegd. Nieuw zijn nu het schalen van je foto (basic edits) en 'speed effect' (fun edits).

In alle guided edits kun je nu ook een foto 'afmaken'. Wil je de bewerkte foto bijvoorbeeld alleen opslaan, of wil je hem bijvoorbeeld delen. Je kunt direct vanuit Photoshop Elements een foto delen op Facebook, Twitter en dergelijke.

Nadat je de guided edits gedaan hebt kun je ook nog in de 'Expert'-mode zien wat er precies gebeurd is. Hier zie je bijvoorbeeld de lagen die aangemaakt zijn.

Shake Reduction


De belangrijkste vernieuwing in Photoshop Elements 14 is wat mij betreft de 'shake reduction'. Deze functie zorgt ervoor dat bewogen foto's weer net wat scherper worden. Een handige mogelijkheid die ik graag ook terug zou zien in Photoshop CC en Lightroom.

Mistreductie


Wat we eerder in Lightroom zagen is nu ook terug te vinden in Elements; een eenvoudige manier om mist in een foto weg te halen. In Elements gaat dit geheel automatisch met een druk op de knop.

Adobe Photoshop Elements en Adobe Premiere Elements 14


Elements Organizer


Met de organizer kun je jouw archief op orde brengen. Hier vind je snel foto's terug en kun je daarnaast bijvoorbeeld gebruik maken van de verbeterde gezichtsherkenning. Hierbij is de interface beter gemaakt zodat je snel de gewenste foto kunt zoeken.

Foto's met een GPS locatie worden automatisch op de kaart gezet.

Photoshop Premiere Element 14


Ook Premiere Elements heeft weer de nodige upgrades meegekregen. Zo is er nu support voor 4K video. Ook zijn er nu 13 guided edits om je op weg te helpen bij een nabewerking; bijvoorbeeld om een slow-motion effect in je video toe te voegen.

Titels kun je nu geanimeerd inzetten en je kunt nu nog meer doen met het geluid in je video's. Bekijk ook onderstaande video voor meer informatie.


Prijs en beschikbaarheid


De pakketten zijn per direct verkrijgbaar voor 100,43 euro per los pakket of 151,25 euro voor de twee pakketten samen. Heb je al een eerdere versie, dan kun je upgraden voor 82,28 euro (Photoshop Elements of Photoshop Premiere) of 124,63 euro (beide).

Mocht je overigens het type zijn dat elk jaar upgraded, overweeg dan ook een Adobe's CC pakket voor fotografen. Hierbij betaal je 12 euro (inclusief BTW) per maand en krijg je zowel Photoshop CC als Lightroom CC.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. Ton van de Blaak
    Ton van de Blaak schreef op dinsdag 29 september 2015 om 15:44  | reageer

    Zou liever zien dat ze de curver er ook in hadden gedaan

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.185 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord