Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Adobe start met beta voor Photoshop CC op iPad

woensdag 15 mei 2019, 20:40 door | 3.098x gelezen | 0 reacties

Adobe had al een tijdje een mobiele versie beschikbaar van Photoshop op Android en iOS. Dit jaar wil het echter de volledige Photoshop CC-ervaring mobiel maken op de iPad. Het accepteert vanaf vandaag bèta-aanvragen via een online formulier waar je je motivatie moet invullen.


Photoshop CC beta voor iPad gestart


Het was al mogelijk om een uitgeklede versie van Photoshop voor iOS te gebruiken, maar daarbij greep je voor veel functies mis. De interface ziet er nu hetzelfde uit als de desktopversie, maar geoptimaliseerd voor aanraakbediening en met cloudsynchronisatie.

Adobe werkt aan een plan om in de toekomst meer functionaliteit toe te voegen. Naast touch kan je ook de Apple Pencil gebruiken en wordt beter gebruik gemaakt van het groter schermformaat. Zo is er een paneel met diverse tools aan de linkerkant van het scherm te zien. Aan de rechterkant kun je lagen beheren.

Synchronisatie tussen iPad en desktop


De gebruikersinterface werkt ook met PSD-bestanden, maskers en andere functies die je normaal alleen op de desktop kon gebruiken. Daarnaast is hij contextafhankelijk en worden opties en menu's die op een bepaald moment van pas komen getoond.

Omdat Adobe dezelfde codebase heeft gebruikt, kun je gemakkelijk op de iPad verder werken aan een project waar je op de Mac aan bent begonnen. De voortgang van je werk wordt automatisch gesynchroniseerd tussen iPad en desktop.

Adobe heeft nu laten weten dat je je kunt aanmelden voor het betaprogramma. Photoshop CC voor iPad komt later dit jaar beschikbaar voor iedereen.

Zo kun je je aanmelden


Bestaande Creative Cloud-gebruikers krijgen via e-mail de uitnodiging om de software te gaan proberen. Je krijgt een link naar een Google-formulier waar je je e-mailadres, naam en motivatie kunt achterlaten.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.190 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord