Elja Trum

Adobe lanceert binnenkort 3 iPad Apps

zaterdag 16 april 2011, 23:16 door | 5,951x gelezen | 4 reacties

Voor gebruikers van de iPad en Photoshop is er goed nieuws; Adobe brengt begin volgende maand drie nieuwe applicaties uit voor de iPad die samen kunnen werken met Adobe Photoshop. Vooral de applicatie Adobe Nav zal veel Photoshoppers aanspreken; hiermee kun je gemakkelijk de tools die Photoshop biedt gebruiken.

De andere twee programma's zijn Adobe Color Lava en Adobe Eazel. Met Color Lava kun je kleuren mixen op de iPad en deze doorsturen voor gebruik in Photoshop. Eazel is meer gericht op kunstenaars. Zij kunnen met deze applicatie realistische schilderwerken maken. Ook deze kunnen doorgestuurd worden naar Photoshop.

In onderstaande video worden de drie applicaties kort ge´ntroduceerd.


Adobe Nav


Met Adobe Nav vind ik persoonlijk de meest interessant app. Hiermee kun je de iPad naast je computer gebruiken om draadloos Photoshop te kunnen bedienen. Je kunt zo snel via je iPad verschillende tools activeren, in zoomen op afbeeldingen en door je foto's bladeren.

Voor het kiezen van tools is een scherm met zestien grote knoppen beschikbaar. Je kunt zelf instellen welke gereedschappen je wilt kunnen gebruiken. Wanneer je meerdere documenten open hebt staan in Photoshop kun je met je iPad gemakkelijk de actieve afbeelding selecteren. Hierbij zie je gewoon thumbnails van de openstaande documenten op je iPad.

Wil je werk aan een collega laten zien, dan neem je gewoon de iPad mee naar zijn bureau. Jou openstaande documenten kun je direct volledig bekijken inclusief al je aanpassingen. Ook als je buiten bereik van je netwerk bent (de applicatie gebruikt je draadloze wifi netwerk om met Photoshop te verbinden) kun je gewoon bij je bestanden.

De Adobe Nav applicatie voor de iPad gaat 1,59 euro kosten (daar kun je hem niet voor laten liggen) en is vanaf 3 mei te downloaden via de Apple App Store. Onderstaande video geeft je vast een idee van de werking van de app.


Adobe Touch SDK


Deze drie nieuwe applicaties zijn gemaakt met Adobe's nieuwe Software Development Kit; Adobe Touch SDK. Dit is een stukje software dat het bedrijf aan derden aanbiedt waarmee zij ook eenvoudig hun applicaties kunnen laten samenwerken met Photoshop.

In de nabije toekomst zullen daarom veel meer applicaties verschijnen die je tablet of telefoon laten samenwerken met Photoshop. Volgens mij een mooie ontwikkeling. De SDK is overigens niet alleen gericht op de iPad; er kunnen ook applicaties gemaakt worden voor Android en BlackBarry Tablet OS.


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

4 reacties

 1. hans
  hans schreef op zaterdag 16 april 2011 om 23:40

  CS5 required

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op zaterdag 16 april 2011 om 23:42

  @Hans; inderdaad, de apps zullen alleen werken met CS5 en hoger. Nuttig aanvulling, bedankt!

 3. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op woensdag 11 mei 2011 om 10:18

  Voor wie geïnteresseerd is; deze apps zijn inmiddels beschikbaar in de App store!

 4. marcelm
  Profiel marcelm schreef op woensdag 11 mei 2011 om 14:12

  Leuke applicatie en als je een gejailbreakte iPad hebt dan hoef je ook niet het draadloze netwerk geactiveerd te hebben als je via MyWi de USB poort als netwerk gebruikt.

  Ik ben niet zo van constant constant mijn draadloze netwerk aan te hebben staan.

  Adobe Nav is wat kaal en ik had verwacht dat bijvoorbeeld, Navigator, Layers etc. bereikbaar zouden zijn. Wie weet in de volgende versies en is nog genoeg ruimte in de status balk onderaan voor meer iconen (schermen).

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.819 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

52.819 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.