Actie: Online cursussen + gratis Xpozer 60 x 90 afdruk. 79,95 euro voordeel! Meer info of direct aanmelden
Elja Trum

Adobe Lightroom 2.0 beschikbaar

dinsdag 29 juli 2008, 10:09 door | 14.826x gelezen | 39 reacties

Vanaf vandaag is Lightroom 2.0 officieel beschikbaar. Lightroom is het pakket van Adobe waarmee je het afhandelen van je RAW bestanden geheel kunt uitvoeren. De prijs bedraagt 299,- dollar voor het volledige pakket of 99 dollar indien je reeds Lightroom 1.x bezit. Er is ook een 30 dagen probeerversie beschikbaar.

Sinds de introductie van Lightroom is het pakket uitgegroeid tot een veel gebruikt pakket onder fotografen. In de nieuwe versie zijn uiteraard een boel verbeteringen opgenomen. Teveel om hier op te noemen, maar kijk voor een overzicht op de bovengenoemde website of op dit artikel door Tom Hogarty van Adobe.

Tegelijkertijd is ook Camera RAW 4.5 uitgekomen.

Zelf ben ik nog steeds niet over naar Lightroom, maar wellicht is deze 2.0 versie voor mij ook het moment om eens wat meer met Lightroom aan de slag te gaan.

Screenshot Adobe Lightroom 2.0
Screenshot Adobe Lightroom 2.0


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

39 reacties

 1. Cor Jexo
  Profiel Cor Jexo schreef op dinsdag 29 juli 2008 om 11:18

  Hmm, ook al eens verschillende pogingen gewaagd, maar blijf iedere keer weer terugkomen op CS3 in combinatie met Bridge.
  Maar ben zeer benieuwd naar andere ervaringen?

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 29 juli 2008 om 11:32

  @Jeroen; Ik heb dezelfde ervaring als jij. vrolijk
  Bridge werkt gewoon wel erg lekker en eenvoudig. Maarja, met zoveel enthousiaste verhalen over Lightroom moet het toch wle de moeite zijn om over te stappen.

  Wil er binnenkort eens een boek over gaan lezen en zal dan nog eens een poging wagen met de trial. Scott Kelby komt binnenkort met een boek dat wellicht de moeite is. Zijn blog staat overigens propvol met Lightroom nieuws momenteel.

 3. gast schreef op dinsdag 29 juli 2008 om 12:08

  Mmm. 119,79 euro voor de update...

 4. Reinoud
  Profiel Reinoud schreef op dinsdag 29 juli 2008 om 12:24

  Ik zou niet meer zonder Lightroom kunnen. De snelheid waarmee je kunt zoeken op keywords, de manieren waarop je kunt browsen op metadata, de mogelijkheid om 1 bewerking te copyen en pasten op een reeks foto's en de mogelijkheid dat foto's onderdeel vormen van meerdere selecties.
  En dat allemaal terwijl de originele bestanden op je harddisk zo blijven als ze zijn.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.344 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord