Actie: word VIP lid (nieuw!) met 50 euro korting. Meer info of direct aanmelden
Henri Brands

Adobe Photoshop Camera Raw 6.7 Release Candidate 1

dinsdag 6 maart 2012, 20:24 door | 6.006x gelezen | 2 reacties

AdobeAdobe heeft vandaag een RC (Release Candidate) van Camera Raw beschikbaar gesteld, te weten versie 6.7. Een Release Candidate wordt uitgebracht voordat de uiteindelijke definitieve versie wordt gelanceerd. Zo'n versie is bedoeld om, als afronding van de bèta testfase, de laatste foutjes te vinden en alle puntjes op de i te zetten.

Goed nieuws


Erg goed nieuws is dat onder andere de volgende nieuwe camera's worden ondersteund; Canon EOS 1D X, Canon EOS 5D mark III, Canon PowerShot G1 X, Nikon D4, Nikon D800 en de Nikon D800E.

Degenen die deze nieuwste Nikon of Canon modellen kopen hoeven dus niet op de volgende Photoshop versie te wachten om in hun vertrouwde Photoshop Camera Raw werkomgeving te blijven werken.

Wel is inmiddels bekend dat de volgende Photoshop editie dezelfde Raw engine krijgt als Lightroom 4 (Camera RAW 7). Deze versie kan volgens Adobe nóg meer uit je RAW bestand peuteren dan nu al het geval is. Maar dan hebben we in elk geval iets te kiezen..

Leica


Ook goed nieuws voor Leica fans; maarliefst 22 Leica M objectieven worden vanaf versie 6.7 ondersteund middels een lensprofiel. Dit zorgt voor automatische correctie van lensfouten en vertekening binnen Adobe Camera Ra.

Tevens ondersteuning van de nieuwe Nikon AF-S NIKKOR 85mm f/1.8G alsmede zeven Tokina objectieven met Canon en Nikon vatting. Ook zijn er profielen toegevoegd van enkele Sigma en Tamron objectieven met Nikon, Canon, Pentax en Sony vatting.

Voor de download en een overzicht van de elf nieuw ondersteunde camera's en 44 lensprofielen kun je hier naar de site van Adobe Labs.

Henri Brands

Over de auteur

Henri fotografeert al vanaf zijn twaalfde en heeft gewerkt met onder andere Nikon, Leica en middenformaat camera's. Momenteel fotografeert hij met een Canon 5D mark III. Henri heeft de Fotovakschool afgerond en jaren gewerkt als reportage-fotograaf en in fotowinkels. Ook gaf hij workshops over zelf afdrukken van foto's.

GRATIS E-BOEK

25 Tips voor Fotografen

Praktische tips over apparatuur, camera-instellingen, compositie, nabewerking en flitsen. Je ontdekt:

Wat de beste camera is om mee te fotograferen

Hoe je de juiste belichting instelt, ook als je camera het even niet meer weet.

Een tip die ervoor zorgt dat jouw foto's direct aanspreken, zonder ingewikkelde techniek.

ebook: 25 Tips voor Fotografen

Gratis e-boek: 25 Tips voor Fotografen.

Maak indruk met jouw foto's!

Ontvang kosteloos wekelijks fotografietips en direct mijn e-boek met 25 tips voor betere foto's.

ebook: 25 Tips voor Fotografen
Je naam Je e-mailadres

2 reacties

 1. Marcel
  Marcel schreef op dinsdag 6 maart 2012 om 22:08

  WOW..........camera's die nog niet te koop zijn in de RAW versie voor de huidige PS versie en ook nog eens een lagere prijs voor een nieuwe versie van hun software nl. Lightroom.

  Zit er toch een eerste aapje daar bij Adobe binnen....je weet wel horen, zien, zwijgen...die beeldjes met die drie apen op een rij...ja ja die.

 2. Marcel
  Marcel schreef op woensdag 7 maart 2012 om 23:33

  O ja, nog iets nieuws in Raw 6.7. Chromatische abbreviaties kunnen nu automatisch uitgefilterd worden en vervangt de handmatige instellingen.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.434 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord