Elja Trum

Adobe Photoshop Lightroom 4 nu verkrijgbaar

dinsdag 6 maart 2012, 11:30 door | 9.468x gelezen | 19 reacties

De afgelopen periode hebben we de beta versie van Lightroom 4 al uit kunnen proberen, maar per vandaag is de definitieve versie van Adobe Photoshop Lightroom 4 beschikbaar. Het pakket bevat een flink aantal verbeteringen ten opzichte van Lightroom 3.

Vernieuwing vind je allereerst in de verbeterde RAW convertor. Hierdoor kun je nog meer halen uit je RAW bestanden. Je kunt nu eenvoudig vanuit Lightroom fotoboeken maken (bij Blurb.com of als PDF); een nieuwe module die wat mij betreft erg welkom is. Ook kun je nu foto's binnen Lightroom koppelen aan een kaart en is er betere ondersteuning voor video.

Lightroom 4 kan nog meer detail halen uit donkere en overbelichte delen in je foto's. Ook is er nu een witbalans penseel waarmee je voor bepaalde delen van je foto's een andere witbalans kunt gebruiken dan voor andere delen.

Heb je GPS coordinaten in je foto's zitten dan kun je deze in Lightroom 4 Beta direct op een kaartje bekijken (of via het kaartje juist de coordinaten toevoegen). Ook kun je afbeeldingen zoeken en sorteren op basis van hun locatie. Ook is soft-proofing toegevoegd in Lightroom, hierdoor kun je vooraf beter zien wat het eindresultaat wordt wanneer je een foto gaat afdrukken.

In onderstaande video worden de nieuwe mogelijkheden uitgebreid uit de doeken gedaan.


Lagere prijs


Ook voor wat betreft de prijs is er goed nieuws; Lightroom 4 is goedkoper geworden! Een volledige versie kost nu circa 130 euro. Voor de upgrade betaal je slechts 75 euro. Je komt in aanmerking voor een upgrade mits je één van de eerdere Lightroom versies hebt (dus ook als je nog met Lightroom 1 werkt).

Lightroom 4 is per direct beschikbaar. Je kunt ook eerst een dertig dagen demo versie downloaden om het pakket uit te proberen. Overigens zijn deze tarieven in mijn ogen een schijntje voor zo'n prachtig bewerkingspakket. Zeker het aanschaffen waard dus!

Binnenkort zullen we ook hier op Photofacts wat dieper duiken in de verschillende mogelijkheden van Lightroom 4.

» Download Adobe Photoshop Lightroom 4 hier (affiliate link)

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

19 reacties

 1. ErikvanRosmalen
  Profiel  ErikvanRosmalen schreef op dinsdag 6 maart 2012 om 11:38

  Nette prijs, stuk goedkoper dan LR3! Komt vast door de toenemende concurrentie in dit segment, met Aperture en volgens mij Corel dat ook iets dergelijks op de markt brengt volgens mij. Vanavond maar eens upgraden!

 2. Leon
  Leon schreef op dinsdag 6 maart 2012 om 12:21

  Zag vanmorgen al dat de final release uit was. Site is zo overbelast, je komt er niet doorheen

 3. neutcomp
  Profiel  neutcomp schreef op dinsdag 6 maart 2012 om 14:33

  Video is cool om te zien zo leer je nog eens wat van Lightroom! De prijs is ook erg gunstig zeker t.o.v. Photoshop vrolijk

 4. Timo
  Timo schreef op dinsdag 6 maart 2012 om 15:06

  zo besteld, beta zag er trouwens al goed uit.

  nu nog even wachten tot profotonet er voor gaat zorgen dat je er albums direct in LR kan maken

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

49.223 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord