Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Affinity Photo nu ook voor de iPad

donderdag 8 juni 2017, 15:15 door | 4.905x gelezen | 3 reacties

Goed nieuws voor Affinity Photo gebruikers, het goedkope alternatief voor Photoshop. Het is nu ook beschikbaar voor iPad gebruikers. Met Affinity Photo kun je geavanceerde bewerkingen uitvoeren, vergelijkbaar met Photoshop.


Affinity Photo is bestaat al een tijd voor het Mac-OS en Windows en is een zeer goedkoop alternatief mensen die de Photoshop-apps op de iPad te beperkt vinden.

Ontwikkeld uit dezelfde sources als Affinity Photo's bekroonde desktop versie, is de nieuwe app er nu op aangepast om de touchscreen-mogelijkheden van de iPad optimaal te benutten.

Hardware


De nieuwe software is compatible met de iPad Air 2, iPad 2017, iPad Pro 9.7-inch, 10.5-inch en 12.9-inch.

Geen uitgeklede versie


Het bijzondere is dat Affinity Photo alles uit de kast trekt om volledige bewerkingsfuncties te bieden, zonder dat je het idee hebt dat je met 'uitgeklede' desktopsoftware te maken hebt. De iPad-versie net zo capabel als de desktopversie, maar wel met extra aanraakmogelijkheden.

Tot nu toe betekende fotobewerking op een tablet dat je de echt geavanceerde functies moest missen. Maar nu de iPad Pro er is, die qua performance veel beter is dan de eerste tablets, is er op het gebied van fotobewerking ook veel meer mogelijk. Serif speelt daarop in.

Affinity ipad 1

Met Affinity Photo kun je foto's bewerken en retoucheren, waarbij je ook de Apple Pencil kunt gebruiken om details aan te stippen. De iPad-versie heeft dezelfde basis als de desktopversie, maar met extra's zoals ondersteuning voor multitouch.

Tools zoals burn, clone, dodge, een HDR-engine en allerlei gereedschappen om selecties te maken zitten er gewoon in. Ook kun je RAW-beelden in de iPad-app omzetten en bewerken.

Niet destructief


Alle bewerkingen zijn niet-destructief, dus je kunt altijd terug naar een oude versie van de foto. In previews kun je realtime zien hoe een bepaald effect uitpakt, waarbij je je vingers of de Apple Pencil kunt gebruiken.

Prijs


De app is de komende tijd met korting verkrijgbaar. Dus voor een beperkte tijd kun je Affinity Photo voor de iPad kopen voor slechts 21 euro 99 (normaal 32 euro 99) in de App Store.

Affinity ipad 3

Eenmalig bedrag


Affinity Photo is verkrijgbaar voor een eenmalig bedrag en dat kan interessant zijn voor mensen die het huidige abonnementenmodel van Adobe niet zien zitten. Bij Serif betaal je eenmalig bedrag voor de licentie en voor toekomstige updates.

Informatie


Klik hier voor meer informatie over Affinity Photo voor de iPad

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

3 reacties

 1. Jeannette
  Jeannette schreef op woensdag 14 juni 2017 om 08:33  | reageer

  Ik heb begrepen dat je geen RAW-bestanden kunt laden. Klopt dat?

 2. Michelle Peeters
  Profiel Michelle Peeters schreef op woensdag 14 juni 2017 om 09:27  | reageer

  @Jeanette: dat kan wel hoor, staat ook in het artikel!

 3. Wolf60
  Profiel Wolf60 schreef op donderdag 15 juni 2017 om 08:21  | reageer

  Ja, dat las ik. Vandaar mijn vraag! Ik heb inmiddels begrepen dat Affinity geen toegang heeft tot je foto-bibl. en alleen via een omweg (iCloud, Googledrive e.d.) je foto's kan ophalen, bewerken en wegschrijven.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.190 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord