Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Iris van Liempt

Affinity Photo nu ook voor Windows gebruikers

woensdag 16 maart 2016, 14:41 door | 6.994x gelezen | 2 reacties

Halverwege vorig jaar schreven we al over het fotobewerkingsprogramma Affinity Photo. Destijds was hij er alleen voor Mac gebruikers. Nu wordt hij echter ook ook op de markt gebracht voor Windows gebruikers.

Affinity Photo is een comuterprogramma dat je in staat stelt om je foto's geavanceerd te bewerken. Het kan gebruikt worden als een vervanger voor Adobe bewerkingsprogramma's. Vervangers voor Adobe worden steeds populairder omdat Adobe nogal dwingend probeert haar gebruikers een abonnement op te leggen.

Affinity Photo was aanvankelijk alleen te gebruiken door Mac gebruikers. Ze zijn bij het bedrijf echter inmiddels ook bezig met de ontwikkeling van een versie van het programma die compatibel is met Windows. En die is bijna af! Het bedrijft geeft aan dat deze Windows versie vrijwel exact gelijk is aan de Mac versie.


Let op: dit is een promotie video voor de Mac versie. Maar gezien de twee redelijk gelijk zijn, kun je alsnog een idee krijgen van wat je met het programma kunt doen.

Over twee à drie maanden moet de eerste publieke bèta versie online komen. Je kunt je hier vast inschrijven voor de gratis bèta versie. Uiteindelijk zal deze versie waarschijnlijk, net als de Mac versie, 49,99 euro gaan kosten.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Iris van Liempt

Over de auteur

Iris fotografeert sinds 2012 en heeft daar een passie in gevonden. Ze volgt daarom een online opleiding aan het New York Institute of Photography. Daarnaast studeert ze psychologie aan de universiteit en houdt ze ontzettend van taal en schrijven.

2 reacties

 1. Eugène
  Eugène

  Ik heb nog steeds Photoshop 7.0 dus heb ik me maar ingeschreven.

 2. Piet van Kroonenburg
  Profiel  Piet van Kroonenburg schreef op donderdag 17 maart 2016 om 20:51  | reageer

  Gebruik de Mac-versie nu een aantal maanden en die valt mij niet tegen. In vergelijking met Photoshop Elements en Lightroom is Affinity Photo niet verkeerd (op een enkel punt zelfs beter dan Elements zoals bij vervormen/transformeren) en zou het in de toekomst een geduchte concurrent kunnen worden. Wat mij vooral bevalt is de filosofie van alle bewerkingen in afzonderlijke lagen. Bevalt een bewerking niet dan haal je die laag er simpel weg tussenuit. Intuïtief (heb het niet gemeten) ben ik geneigd te zeggen dat Afinity Photo sneller werkt dan Lightroom en/of Photoshop Elements maar dat kan gevoelsmatig zijn. En ja... het programma crasht wel eens een enkele keer en er zijn wat haken en ogen om het zo te zeggen (zeker als je van Elements en Lightroom komt) maar er wordt volop aan gewerkt om het te verbeteren. Zeker de prijs was/is voor mij (vrijetijds fotograaf) een argument. Affinity Photo belooft minstens 2 jaar lang updates uit te brengen op je aanschaf. Elements en Lightroom kostten mij jaarlijks ook een aardige duit als ik een nieuwe versie moet aanschaffen. Dat laatste voor zolang kopen nog mogelijk blijft bij Adobe.
  De beta-versie voor Windows ga ik zeker uitproberen. Affinity Photo verdient dat en voor vrijetijds fotografen met een kleine beurs en desondanks serieuze fotografisch aspiraties is het een goed alternatief.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.060 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord