Elja Trum

Affinity Photo nu ook voor Windows

woensdag 7 juni 2017, 11:11 door | 7.900x gelezen | 10 reacties

Goed nieuws voor fotografen die er van balen dat Adobe zich voornamelijk richt op hun Creative Cloud lidmaatschap. Affinity Photo is nu ook (in beta) beschikbaar voor Windows gebruikers. Dit programma kan een alternatief zijn voor Photoshop.

Promovideo van Affinity Photo (Mac OS versie)

Met Affinity kun je geavanceerde bewerkingen uitvoeren, vergelijkbaar met Photoshop. Het programma is nog in Beta, dus de kans op bugs en crashes is zeker aanwezig. Mocht dat gebeuren dan kun je die melden in dit forum en zo helpen het programma te verbeteren.

De nu beschikbaar gestelde Beta versie is gratis te gebruiken, maar het is waarschijnlijk dat de definitieve versie 49,99 euro gaat kosten (dezelfde prijs als voor Mac OS).

Bekijk de video:
101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 7 juni 2017.
De eerste publicatiedatum is donderdag 10 november 2016, 20:02.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

10 reacties

 1. Piet van Kroonenburg
  Profiel  Piet van Kroonenburg schreef op maandag 14 november 2016 om 18:57

  Heb de free Windows-beta-versie geïnstalleerd en uitgeprobeerd. Was al redelijk vertrouwd met de Mac-versie dus kon meteen ermee overweg. Enige nadeel dat ik tot nu toe heb ondervonden is dat mijn wat oudere Windows notebook met 4GB ram af en toe de tijd neemt om bewerkingen te doen. Verder nog geen crashes meegemaakt. Ik vind dit een prima applicatie voor amateurfotografen, want redelijk geprijsd en heel compleet. Voor mij hebben Adobe's Lightroom en Elements afgedaan, ik kan met Affinity Photo hetzelfde wat ik voorheen met Lightroom en Elements deed.

 2. Eugène
  Eugène schreef op dinsdag 15 november 2016 om 11:03

  Affinity Photo en Designer geïnstalleerd. Bleek snel te gaan. Heb alleen programma Photo een beetje ruig uitgeprobeerd met een testfoto. Verschillende functie door elkaar en flink wat knoppen gebruikt. Blijkt met een i7 processor zeer snel en goed te reageren. Geen rekentijd. Nu nog een keer tijd krijgen om er serieus mee aan de gaan. Veel belovend!

 3. Eveline
  Eveline schreef op dinsdag 15 november 2016 om 11:06

  Ik heb Affinity op de Mac maar ik kan nergens een goede Nederlandse handleiding vinden.dat is een groot nadeel .

 4. Michel
  Michel schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:16

  ik heb Affinity voor Mac maar zoek ook naar een goede nederlandse handleiding .
  Kunnen jullie mij helpen ?

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.323 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord