Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Antonette de Groot

Blurb Plug-in voor InDesign

maandag 27 juni 2011, 20:18 door | 10.932x gelezen | 0 reacties

De ook onder fotografen poplulaire albumprinter Blurb komt met een Plug-in voor het maken van je eigen boek in Adobe InDesign. Via een persbericht en de nieuwsbrief liet albumprinter Blurb weten dat ze een plug-in hebben ontwikkeld waarmee je eigen fotoboek in InDesign kunt opmaken.

De 'PDF-to-book' met een eigen preset voor het exporteren van je opmaak vanuit InDesign bestond al langer, maar nu is er een soort 'albumgenerator' ontwikkeld die het het beginnen met je eigen boek een stuk makkelijker maakt.

Voorheen kon je met de templates die Blurb via de website aanbiedt ook vrij eenvoudig bij de opmaak aangeven hoe groot je de bladen wilde hebben, maar nu is het een kwestie van: boek kiezen, soort papier kiezen, aantal bladen bij benadering aangeven en de plug-in genereert een document met de juiste afmetingen en het aantal bladen dat je nodig denkt te hebben.

Er wordt duidelijk aangegeven waar de marges zitten en wat het veilige gebied is om foto's of tekst te kunnen plaatsen.

Document opzet

instructies


Je kunt als je zelf je opmaak in InDesign doet, gemakkelijker foto's over twee bladen plaatsen dan met de BookSmart software van Blurb zelf. Met de Blurb preset kun je je gemaakte boek dan weer op de juiste manier exporteren. Je uploadt je boek dan via de 'PDF-to-book' optie.

Leuk is dat Blurb dan ook een online preview kan genereren, waardoor je zelf of de eventuele klant het resultaat eerst even kan bekijken voor het boek definitief besteld wordt.

opmaak

Ook je eigen of vrij werk kun je via Blurb op een eenvoudige manier onder de aandacht brengen en verkopen.


Aan de slag met de Sony Alpha


Heb jij ook een Sony a7 of a9 camera? Een camera met ontzettend veel mogelijkheden! Zoveel dat het lastig kan zijn om er het maximale uit te halen. Zou jij dat wel willen? In mijn cursus Aan de slag met de Sony Alpha op Photofacts Academy laat ik je zien hoe je alles uit je camera kunt halen.
Antonette de Groot

Over de auteur

Antonette vindt veel facetten van fotografie leuk. In haar eigen studio Amfion fotografie maakt ze vooral portretten en geeft ze ook workshops. Getrouwd met Johan en moeder van Ghislaine. Hier op photofacts schrijft ze graag doe-het-zelf artikelen en productreviews.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.186 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord