Elja Trum

Canon 5D mark II firmware update voor video

woensdag 27 mei 2009, 17:13 door | 8.005x gelezen | 10 reacties

Canon heeft vandaag een interessante firmware upgrade voor de Canon 5D mark II aangekondigd voor iedereen die gebruik maakt van de videofunctie. Met de nieuwe update kan er in de videofunctie met handmatige instellingen gewerkt worden. Aanstaande dinsdag is de update te downloaden.

Momenteel bepaalt de camera nog zelf welke instellingen er gebruikt worden. Dit werd door videografen als een groot gemis gezien. Vooral het gebrek aan controle over het diafragma (en dus de scherptediepte in je beeld).

Behalve het instellen van het diafragma kan ook de sluitertijd (tussen 1/30 en 1/4000 seconde) en de lichtgevoeligheid (Auto, 100 - 6400 en H1) ingesteld worden. Dit maakt het werken met de 5D mark II videofunctie een stuk bruikbaarder. Canon heeft deze aanpassingen aan de hand van verzoeken van gebruikers doorgevoerd. Goed om te zien dat Canon deze (broodnodige) update uit gaat brengen!

Helaas is het nog niet mogelijk de HD videobeelden met 24 fps vast te leggen. In plaats van deze standaard in de filmwereld wordt het afwijkende aantal van 30 beelden per seconde opgeslagen.

Canon 5D mark II video firmware update


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

GRATIS E-BOEK

25 Tips voor Fotografen

Praktische tips over apparatuur, camera-instellingen, compositie, nabewerking en flitsen. Je ontdekt:

Wat de beste camera is om mee te fotograferen

Hoe je de juiste belichting instelt, ook als je camera het even niet meer weet.

Een tip die ervoor zorgt dat jouw foto's direct aanspreken, zonder ingewikkelde techniek.

ebook: 25 Tips voor Fotografen

Gratis e-boek: 25 Tips voor Fotografen.

Maak indruk met jouw foto's!

Ontvang kosteloos wekelijks fotografietips en direct mijn e-boek met 25 tips voor betere foto's.

ebook: 25 Tips voor Fotografen
Je naam Je e-mailadres

10 reacties

 1. Eugène
  Eugène schreef op donderdag 28 mei 2009 om 00:19

  Goede reactie van Canon en noodzakelijke aanvulling. Ben zelf eigenaar van 5D (...) en pak dus nog gewoon de PD170 van schoonzus. Is dat blackspot probleem ook al opgelost? Dit lijkt mij ook een belangrijke verbetering. Helemaal voor de mensen die de sterrenhemel willen fotograferen essentieel.

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op donderdag 28 mei 2009 om 00:30

  @Eugène; Canon heeft het zwarte pixels probleem begin januari met een firmware update verholpen. Wat firmware updates betreft doet de 5D mark II het nog aardig goed; meestal is Canon wat minder enthousiast met het uitbrengen van nieuwe firmware.

 3. aradilon
  Profiel  aradilon schreef op donderdag 28 mei 2009 om 01:38

  Lijkt mij tof ik zag een filmpje van een echte filmmaker die door dit probleem nikon lenzen heeft moeten gebruiken, handig dat canon dit door een firmware kan oplossen.

 4. Dennis
  Dennis schreef op donderdag 28 mei 2009 om 23:41

  Wel knap hoor...een sluitertijd toepassen tijdens het filmen. Kan iemand dat misschien toelichten? Ik snap dat niet echt helemaal.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.390 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord