Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Canon RAW codec voor Windows Vista beschikbaar

zaterdag 31 maart 2007, 19:17 door | 21.323x gelezen | 2 reacties

De Canon RAW codec voor Windows Vista is beschikbaar. Met behulp van deze codec kun je onder Vista RAW bestanden van Canon gewoon in de verkenner bekijken; net zoals dit standaard mogelijk is voor bijvoorbeeld Jpeg bestanden. Helaas is de codec alleen geschikt voor Windows Vista 32-bits.

Laat ik nu weer net gekozen hebben voor de 64 bit variant van Vista. Daar heb ik dan momenteel ook wel spijt van, tot nog toe heb ik er alleen maar nadeel aan gehad. Het is nu maar afwachten hoelang het duurt voordat de codec ook voor 64 bits beschikbaar komt. Uiteraard heb ik wel nog even een poging gedaan de codec toch te installeren, maar dit wilde niet lukken.

Gebruikers van oudere Canon camera's vissen overigens ook naast het net. De codec is alleen geschikt voor .CR2 bestanden en niet voor de oudere .CRW bestanden. De RAW bestanden van bijvoorbeeld de 300D of de 10D blijven voorlopig nog gesloten.

Mocht je deze codec desondanks toch kunnen gebruiken; ga dan naar de Canon website, selecteer je camera en download de codec onder het kopje 'drivers'.

Al met al een beetje een tegenvallende release van Canon. Hopelijk lossen ze deze laatste probleempjes vlot op.

Overigens heeft Canon ook updates uitgebracht voor Digital Photo Professional 3.0, EOS Utility 2.0, ImageBrowser 5.8b en ZoomBrowser EX 5.8b. Ook deze updates zijn via de Canon website te downloaden.

Geen Vista 64bit installatie


Bron: DSLR.nl, MS Photography Blog

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

2 reacties

 1. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 11 november 2008 om 12:00  | reageer

  Canon heeft weer een update uitgebracht van de Canon RAW Codec (versie 1.4). Nu is er ook ondersteuning voor de Canon 50D en Canon 5D mark II.

 2. Henri
  Profiel Henri schreef op dinsdag 11 november 2008 om 17:29  | reageer

  @ Elja;
  Citaat >Overigens heeft Canon ook updates uitgebracht voor Digital Photo Professional 3.0, EOS Utility 2.0, ImageBrowser 5.8b en ZoomBrowser EX 5.8b. Ook deze updates zijn via de Canon website te downloaden.<

  Helaas, dat zijn alleen nog maar de "Instruction Manuals"....Waarschijnlijk staat de software op de meegeleverde CD en komen op de site alleen de eigenlijke updates en niet de complete software.
  Het wordt wel steeds spannender!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.057 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord