Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Capture One 5 Pro uitgebracht

dinsdag 3 november 2009, 23:09 door | 8.729x gelezen | 2 reacties

Phase One heeft versie 5 van Capture One Pro gelanceerd. De software voor het verwerken van RAW bestanden krijgt in de nieuwe versie verschillende nieuwe functionaliteiten zoals een Focus Tool en een Skin Tone Enhancer. Ook is de ondersteuning voor het gebruik met meerdere monitoren verbeterd.

De belangrijkste verbeteringen zitten hem wellicht wel in de workflow optimalisaties. Hierdoor kunnen grote fotosessie sneller en gemakkelijker verwerkt worden. Phase One is gericht op gebruikers van middenformaat camera's, maar kan ook prima gebruikt worden voor veel digitale spiegelreflex camera's.

Het programma is vooral erg populair onder fotografen die veel thetered fotograferen (de foto direct doorsturen naar een computer). Hiervoor beschikt Capture One over betere en uitgebreidere mogelijkheden dan bijvoorbeeld Lightroom en Aperture.

Capture One 5 Pro


Nu heb ik persoonlijk niet zoveel ervaring met dit programma. Het ziet er in elk geval erg gelikt uit en je kunt er behoorlijk wat bewerkingen mee uitvoeren op een foto. Ik zie mezelf voorlopig echter nog niet overstappen van Lightroom.

Phase One heeft ook een aantal video tutorials uitgebracht om te leren werken met het programma. De software is zowel beschikbaar voor Windows als Mac OS X. Een volledige versie kost 299 euro. Wil je het programma eerst eens uitproberen, download dan de gratis evaluatieversie.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

2 reacties

 1. blauwgestreept
  Profiel  blauwgestreept schreef op woensdag 4 november 2009 om 15:21  | reageer

  Ik zie in de FAQ staan dat ze de 7D al ondersteunen. Dat kunnen Lightroom en Aperture in ieder geval nog niet zeggen! Ik ga eens even de trial bekijken...

 2. Marco
  Marco schreef op donderdag 5 november 2009 om 13:11  | reageer

  Perfecte software, je kunt er vrijwel alles mee bereiken dat met RAW opnames te bereiken valt.
  Je moet wel even door de handleiding bladeren om sommige functies te kunnen beoordelen, maar de software is zijn aanschafbedrag meer dan waard.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.032 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord